.
Κατηγορία Harley Davidson
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 12:28

Harley-Davidson Hydra-Glide Revival - Συλλεκτική επετειακή Αμερικάνα

Μία ακόμη συλλεκτική μοτοσυκλέτα «Αμερικανικού» τουρισμού με μοναδικό φινίρισμα και «λούσα» και όνομα-αναφορά σε μία θρυλική μοτοσυκλέτα της μάρκας του Milwaukee.

H Harley-Davidson παρουσίασε μία νέα μοτοσυκλέτα της σειράς Icons, που αποτελείται από μοντέλα περιορισμένμης παραγωγής. Αυτή την φορά μιλάμε για την Hydra-Glide, που έρχεται στο σήμερα στην 75η επέτειο της θυμίζοντας μας το ορόσημο για την ιστορία της H-D: Ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας με υδραυλικό τηλεσκοπικό πιρούνι στην εμπρός ανάρτηση. Η νέα μοτοσυκλέτα θα φτιαχτεί μόνο σε 1.750 κομμάτια για όλο τον κόσμο.

Η σημερινή Hydra-Glide βασίζεται στυλιστικά στην Heritage Classic της σημερινής γκάμα της H-D, αλλά με ακόμη πιο ενισχυμένο τον ρετρό χαρακτήρα της που αναφέρεται στην δεκαετία του 50. Πιο συγκεκριμένα, ο χρωματισμός της πάει πίσω στο 1956, ενώ τα εμβλήματα στο ρεζερβουάρ χρησιμοποιούνταν από την H-D εκείμνη την εποχή. Η αναφορά στο παρελθόν συνεχίζει και στα γραφικά του ταχυμέτρου, στην χρήση κυκλικού φίλτρου αέρα στην δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας, ενώ βλέπουμε και την χρήση μπόλικου χρωμίου.

Ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας είναι ο Milwaukee-Eight 114, των 1.870 κυβικών περίπου, με απόδοση 94 ίππων στις 4.750 στροφές και ροπή 16,5 kgm στις 3.000 στροφές. Παράλληλα, οι αναβαθμίσεις της σειράς Sreamin’ Eagle για τον κινητήρα είναι διαθέσιμες, για όσους θέλουν κάτι παραπάνω στις επιδόσεις. Οι αναρτήσεις και το πλαίσιο βασίζονται σε αυτά της Softail, ενώ τοι τροχοί έχουν ακτίνες και προέρχονται από την Heritage Classic – όπως και τα φρένα. Το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι... στα επίπεδα που το περιμένεις για μία Harley, αγγίζοντας τα 336,5 κιλά.

Η μοτοσυκλέτα θα ξεχωρίζει με την εμφάνιση του σειριακού αριθμού των μοντέλων στην τιμονόπλακα, ενώ η σέλα δίνει την εντύπωση πλήρως χειροποίητης, custom κατασκευής, με κουμπιά και «κρόσσια» να την κοσμούν. Παράλληλα, το μοντέλο φέρει δύο πλαϊνές βαλίτσες σε στυλ ρετρό, οι οποίες όμως είναι αδιάβροχες και κλειδώνουν. Παράλληλα, ειδική για την περίσταση είναι και η εμπρός ζελατίνα που μπορεί να αφαιρεθεί.

Η τιμή της μοτοσυκλέτας έχει ανακοινωθεί, για την Αμερική τουλάχιστον, στο επίπεδο των 24.999 δολαρίων, ενώ αναμένεται φυσικά να κάνει φτερά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 12:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Harley-Davidson σχεδιάζει φόρο τιμής στη Hydra Glide Revival
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon