.
Κατηγορία Harley Davidson
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 15:57

Η Harley-Davidson σχεδιάζει φόρο τιμής στη Hydra Glide Revival

Η νέα άφιξη στη σειρά Icons για το 2024 θα μας ανατρέξει πολύ πίσω στο 1949.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο η Harley-Davidson ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα προσθήκη στην εκλεκτότατη σειρά των Icons τιμώντας μια πολύ σημαντική μοτοσυκλέτα. Ο λόγος για την FL Hydra Glide (κεντρική φωτό) η οποία παρουσιάστηκε το 1949 και ήταν η πρώτη της αμερικανικής εταιρείας που άφησε το springer μπροστινό για ένα υδραυλικό τηλεσκοπικό πιρούνι.

Αν και δεν κυκλοφόρησε στις αγορές πριν το 1950, η επίσημη παρουσίασή της το 1949 σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 75 ετών φέτος, γεγονός που η Harley-Davidson φέρεται έτοιμη να τιμήσει με ένα νέο συλλεκτικό μοντέλο της σειράς Icons, με τις πληροφορίες να βασίζονται σε απτές ενδείξεις, καθώς έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των μοντέλων 2024 που δηλώθηκε στην υπηρεσία California Air Resources Board (CARB).

Στη λίστα αυτή επιβεβαιώνεται επίσης πως θα φορά τον V2 Milwaukee-Eight 114, δηλαδή την εκδοχή των 1,868 cc.

Η μοτοσυκλέτα δεν συμπεριλήφθηκε στα πρόσφατα ανακοινωμένα νέα μοντέλα 2024 που αποκάλυψε η Harley-Davidson στα μέσα Γενάρη, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να μας παραξενεύει καθώς και τις τρεις προηγούμενες χρονιές που έτρεξε το πρόγραμμα Icons τα ανάλογα μοντέλα εμφανίστηκαν σε ξεχωριστή εκδήλωση μόνα τους.

Η σειρά των Icons ξεκίνησε το 2021 με την Electra Glide Revival, την επόμενη χρονιά συνοδεύτηκε από τη Low Rider El Diablo και πέρυσι τρίτωσε με την Electra Glide Highway King. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις η παραγωγή περιορίστηκε σε 1,500 μοτοσυκλέτες για κάθε μοντέλο, ενώ στην περσινή περίπτωση ο αριθμός αυτός ανέβηκε λίγο στις 1,750 μοτοσυκλέτες.

Η αναμενόμενη Hydra Glide Revival του 2024 αναμένεται επίσης να κατασκευαστεί σε ανάλογα περιορισμένη ποσότητα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon