.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 19:00

The Fastest Woman On Earth – Ένα ντοκυμαντέρ για την Jessi Combs

Η Jessi Combs έχασε τη ζωή της τον Αύγουστο του 2019 μετά από ένα τραγικό ατύχημα στην έρημο Alvord, ενώ επιχειρούσε το σπάσιμο του ρεκόρ ταχύτητας στη ξηρά, με τα έργα και τις ημέρες της να φωτίζονται από ένα νέο ντοκυμαντέρ.

Έχοντας πια τον τίτλο για την ταχύτερη γυναίκα στους τέσσερις τροχούς από τα Ρεκόρ Γκίνες, η ιστορία της θα απαθανατιστεί σε μια νέα ταινία από το HBO με το πρώτο τρέιλερ αυτής της νέας ταινίας να βγαίνει στη δημοσιότητα.

Το «The Fastest Woman On Earth» λοιπόν, θα μεταδοθεί στις 20 Οκτωβρίου στην πλατφόρμα HBO Max, με το ντοκυμαντέρ να ακολουθεί την επταετή προσπάθεια της Combs να σπάσει τα ρεκόρ αγώνων ταχύτητας ξηράς. Στο τρέιλερ βλέπουμε υλικό αρχείου από μερικές από τις προσπάθειές της, συνεντεύξεις με την οικογένειά της και άτομα από την ομάδα της, καθώς και λόγια έμπνευσης και παρακίνησης από την ίδια την Combs.

Όντας πρώην αγωνιζόμενη και τηλεοπτική προσωπικότητα από εκπομπές όπως το «Mythbusters», η Combs πέθανε πριν καν κλείσει τα 40. Τον Αύγουστο του 2019, προσπάθησε να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας των 398 μιλίων την ώρα (640 χιλιόμετρα την ώρα), το οποίο σημείωσε το 2013. Μετά το θάνατο της, το βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες επισημοποίησε τα επιτεύγματά της, ονομάζοντας την ταχύτερη γυναίκα στους τέσσερις τροχούς. Ο οργανισμός της έδωσε τον τίτλο του «γρηγορότερου ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά (γυναίκας)» έχοντας φτάσει τα 522.783 mph (841.338 km/h).

Μερικά από τα επιτεύγματά της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό περιλαμβάνουν το να γίνει η πρώτη γυναίκα που σημείωσε νίκη κατηγορίας στο King of the Hammers και τη δεύτερη θέση στην κατηγορία της στο ράλι Baja 1000 του 2011.

Τέλος, περίπου ένα μήνα μετά τον θάνατό της, το Μουσείο Αυτοκινήτου Petersen στο Los Angeles διοργάνωσε μια έκθεση, παρουσιάζοντας μερικές από τις μοτοσυκλέτες της, τον εξοπλισμό συγκόλλησης και τα τρόπαια αγώνων της, ενώ δημιοργήθηκε και ένα ίδρυμα με το όνομα Combs που υποστηρίζει γυναίκες στο χώρο της μηχανικής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 19:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon