.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 10:03

Η επόμενη γενιά φωνητικής υποστήριξης της BMW θα βασίζεται στην τεχνολογία Amazon Alexa

 Με λίγα λόγια το συνδυασμένο σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονα να ενημερώνεται με  μία απλή ερώτηση στο έξυπνο σύστημα για το επόμενο service του αυτοκινήτου, αλλά και  για τη θερμοκρασία του νερού στον θερμοσίφωνα του σπιτιού του. Μπορεί προς το παρόν να αφορά τα αυτοκίνητα, αλλά το έναυσμα για την εφαρμογή στις μοτοσυκλέτες έχει ήδη δοθεί με το Honda Smartphone Voice Control system.  

Το νέο ανακοινώθηκε στο Μόναχο από τον αντιπρόεδρο της BMW, Stephan Durach και από τον ομότιμό του Dave Limp του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Amazon στην ετήσια συγκέντρωση της Amazon.
 
«Η τεχολογία Alexa θα επιτρέπει την ύπαρξη ενός πιο φυσικού  διαλόγου ανάμεσα στον οδηγό και στο όχημα, ώστε ο οδηγός να μπορεί να παραμένει συγκεντρωμένος στον δρόμο. Αυτό θα φέρει την ψηφιακή εμπειρία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο», είπε κατά την ομιλία του ο Stepahn Durach. 
Από την πλευρά της Amazon ο David Limp είπε: «Αυτή η συνεργασία με την BMW είναι ένα  παράδειγμα για ποιο λόγο σχεδιάστηκε το σύστημα Alexa Custom Assistant. Είναι μία έτοιμη πλατφόρμα που δίνει στις εταιρείες τη δυνατότητα ανάπτυξης έξυπνης υποστήριξης για κάθε συσκευή – εφαρμογή χωρίς το κόστος και την πολυπλοκότητα που απαιτούνται για να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο από την αρχή». 
011c23436f21a266f9339f3bb3daa255_XL.jpg
Από την παρουσίαση του πρώτου συστήματος φωνητικής υποστήριξης (BMW Intelligent Personal Assistant), το 2018, η φωνητική αλληλεπίδραση έχει γίνει ένα  πολύ σημαντικό κομμάτι του συστήματος BMW iDrive. Τώρα η φωνητική υποστήριξη της BMW θα λειτουργεί σε συνεργασία με το σύστημα Alexa ώστε ο χρήστης να έχει την έξυπνη υποστήριξη για το όχημα μαζί με άλλες υπηρεσίες. Το σύστημα Alexa προσφέρει υπηρεσίες που ήδη χρησιμοποιούν πολλοί σήμερα όπως ο έλεγχος της μουσικής, οι απομακρυσμένες εντολές για το smart home η προσθήκη προϊόντων στη λίστα αγορών, ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες και άλλα. Ο χρήστης θα μπορεί τώρα να χρησιμοποιεί τα δύο συστήματα είτε χώρια είτε σε συνεργασία. 
Τα πρώτα οχήματα με αυτή τη νέα  γενιά φωνητικής υποστήριξης θα παρουσιαστούν από την BMW στα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης η BMW δίνει μεγάλη σημασία στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και οι δύο εταιρείες διαβεβαιώνουν ότι η χρήση τους θα είναι στον πλήρη έλεγχο των χρηστών.
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 15:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon