.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 11:30

Ο πόλεμος των ηλεκτρονικών κλιμακώνεται

Τα  ηλεκτρονικά των μοτοσυκλετών βελτιώνονται χρόνο με τον χρόνο. Από τα  ABS και traction control έχουμε φτάσει στα συστήματα «αντισούζας» και πέδησης με τον κινητήρα, ηλεκτρονικά. Αλλά αυτά που ακολουθούν θα φέρουν το μέλλον και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, πολύ πιο κοντά! 

Η Piaggio που είναι μητρική  των Aprilia, Moto Guzzi και Vespa έχει μία μεγάλη γκάμα μοτοσυκλετών και σκούτερ ώστε να εξελίξει τα ηλεκτρονικά της. Ο επικεφαλής project Manager της Piaggio Alessio Sisi λέει ότι  το ride by wire που μπήκε στην Aprilia Shiver 750 το 2007 δεν λειτούργησε σωστά  αφού πάτησε στο αντίστοιχο σύστημα που ήταν για αυτοκίνητα,  «αλλά στην πορεία καταλάβαμε ότι έπρεπε να το σχεδιάσουμε από την αρχή», παραδέχτηκε.
 
Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που χρησιμοποιεί η Piaggio τα  τελευταία 15 χρόνια αφορούν τόσο στην ασφάλεια, όσο και στις επιδόσεις και εφαρμόζονται ακόμη και στα πιο οικονομικά μοντέλα της εταιρείας. Σήμερα δεν είναι κάτι εξτρά, αλλά ο στάνταρ  εξοπλισμός που ο καταναλωτής περιμένει να έχει η καινούρια  του μοτοσυκλέτα. 
 
Ο Alessio υποστηρίζει ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα πρέπει να ωριμάσουν και τώρα είναι η ώρα. Πιστεύει ότι η βιομηχανία σύντομα  θα επικεντρωθεί στα συστήματα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης vehicle to vehicle (V2V) και vehicle to  everything (V2X). Δηλαδή την επικοινωνία του οχήματος με το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται. Σε αυτό το πεδίο, συνεχίζει ο Alessio, υπάρχει τεράστιος χώρος για εξέλιξη που θα δώσει μεγάλη προστιθέμενη αξία στα νέα προϊόντα – οχήματα. 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 11:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon