.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 21:17

Honda: To 15% δικύκλων της θα είναι ηλεκτρικό ως το 2030

Μπορεί να μην ακούγεται πολύ το ποσοστό του τίτλου, ωστόσο όπως θα δούμε παρακάτω μιλάμε για σημαντικό αριθμό οχημάτων, με το μεγάλο «H» να φέρνει την ηλεκτρική λογική των αυτοκινήτων του και στις μοτοσυκλέτες.

Η γκάμα άλλωστε των 4 τροχών έχει ήδη από αμιγώς ηλεκτρική πρόταση όπως το «e» μέχρι ποικίλες υβριδικές επιλογές (HR-V, CR-V κτλ), αντίθετα από εκείνη των 2 τροχών. Εκεί ο ορίζοντας των επιλογών στενεύει με μικρά, χρηστικά οχήματα για την αγορά της Ινδίας καθώς και τα Benly-e, Canopy-e και Gyro -e με επίκεντρο την αντίστοιχη, ιαπωνική αγορά.

Τα παραπάνω αντιστοιχούν σε μόλις 0,01% των πωλήσεων, ήτοι περί τα 2.000 δίκυκλα στα 16,8 εκ. που πουλήθηκαν το 2021 παγκοσμίως. Παρά το δεδομένο της μεγάλης ψαλίδας ανάμεσα σε αυτοκίνητα και δίτροχα, τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν σύντομα με τη Honda να δημοσιεύει την έκθεση βιωσιμότητας της και να δηλώνει στόχο 15% των πωλήσεων μοτοσυκλετών της έως το 2030. Κάτι που θα συμβεί επενδύοντας ούτε λίγο, ούτε.. πολύ 40 δις δολάρια.

Είναι ένας υψηλός στόχος, αλλά οι Ιάπωνες δείχνουν σίγουροι, κυρίως επειδή εστιάζουν περισσότερο στην υποδομή που θα επιφέρει την σταδιακή προσαρμογή στην ηλεκτροκίνηση. Κάτι που θα συμβεί με την ανάπτυξη τεχνολογίας εναλλάξιμων μπαταριών, μια μορφή που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στην Ασία ως μέσο για να τοποθετείται μια πιο συμπαγής μπαταρία σε έναν δημόσια διαθέσιμο σταθμό φόρτισης και να χρησιμοποείται ξανά μια πλήρως φορτισμένη.

Υπό σκέψη είναι ακόμα μια «έξυπνη» μορφή σύνδεσης των συλλεγόμενων δεδομένων με την ονομασία «Sensing 360» μεταξύ των μοντέλων της Honda αλλά και άλλων κατασκευαστών - συγκεκριμένα της BMW, της KTM και της Yamaha - που θα επιτρέψει στα δίτροχα τους να επικοινωνούν μεταξύ τους για να καθορίσουν πού βρίσκονται για λόγους ασφαλείας.

Όπως και να έχει, η Honda έχει ένα μεγάλο στοίχημα μέσα στα επόμενα 8 χρόνια και αυτό πρέπει να πάρει τη μορφή σχεδόν 2 εκ. πωλήσεων από σχεδόν μηδενική βάση. Θα τα καταφέρει άραγε;

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 22:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon