.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 22:05

«The Opposite of Death»: Ένα ντοκιμαντέρ μοτοσυκλέτας που πρέπει να δείτε

Η Curtiss Motorcycle Co., μια ιστορική αμερικάνικη φίρμα, γνώρισε τον εταιρικό «θάνατο» μα όχι για πολύ, με το εγχείρημα της «ανάστασης» της να υπάρχει σε ένα άκρως ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το «The 1», την πρώτη πλήρως ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Curtiss στη νέα εποχή. Σχεδιασμένο από μηδέν, το «1» είναι μια μοτοσυκλέτα φτιαγμένη να αντέξει στο χρόνο, με τα μέρη της όπως η μπαταρία να επιτρέπουν αλλαγές και βελτιώσεις στο μέλλον, υποσχόμενη να παραδίδεται από γενιά σε γενιά.

Curtiss2

Στο φεστιβάλ ανθρακονήματος που τη συνοδεύει, κυριαρχεί η custom λογική, επιτρέποντας τα πάντα και παντού. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Matt Chambers της Confederate Motorcycles, με τις δημιουργίες του να αποτελούν ένα διαρκή φόρο τιμής στον εξ Αμερικής βιομηχανικό σχεδιασμό. Στο ντοκιμαντέρ που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όχι μόνο τη σχεδιαστική εξέλιξη του «The 1», αλλά και τη σχεδόν ενός αιώνα φιλοσοφία που το συνοδεύει, με τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς να αφηγούνται το πως φτιάχνεται μια μοτοσυκλέτα που ξεκινά από τις 83.333 δολάρια.

Curtiss3

Είπαμε, ανθρακονήματα, τιτάνιο και άλλα εξωτικά υλικά είναι αυτά, σε μια μοτοσυκλέτα που σίγουρα δεν απευθύνεται σε πολύ κόσμο, επομένως –κατά κάποιο τρόπο- η τιμή είναι… «λογική», περιλαμβάνοντας μονόσελο, διπλή σέλα και μια εργαλειοθήκη για τα βασικά.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 07:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon