.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 07:42

Moto Guzzi V100 Fast Rider Concept: Από το δρόμο στο χώμα μέσω φαντασίας

Το περασμένο φθινόπωρο είδαμε για πρώτη φορά το V100 Mandello, τη νέα sport touring πρόταση της Ιταλικής φίρμας με σήμα τον αετό. Θα μπορούσε να υπάρξει όμως και χωμάτινη εκδοχή του;

Η εν λόγω μοτοσυκλέτα αρχικά, το V100 Mandello, παρουσιάστηκε στην περσινή έκθεση EICMA, τραβώντας τα βλέμματα για το τρόπο που φέρνει την τεχνολογία στη Moto Guzzi, αποτελώντας την πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο με τα λεγόμενα «adaptive» αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά και πλήθος άλλων ηλεκτρονικών καλουδιών.

Νέος είναι και ο –πάντα V2 στις 90 μοίρες- κινητήρας, πιο συμπαγής από ποτέ στα 1.042 κ.εκ. , με την απόδοση του να είναι στους 115hp και στα 10,7kgm ροπής από τις 3.500 μόλις στροφές.

Κάπου εδώ έρχεται και Oberdan Bezzi, ο σχεδιαστής που συχνά-πυκνά φαντάζεται εντελώς διαφορετικά τις μοτοσυκλέτες γύρω μας. Έτσι και με το ιταλικό τέκνο λοιπόν, στο οποίο έδωσε μια offroad νότα μέσα από μικρές αλλαγές στο σώμα της μοτοσυκλέτας και προσθέτοντας χωμάτινους μεν ακτινωτούς τροχούς, όχι ιδιαίτερα αξιόμαχους δε, κρίνοντας από τις διαστάσεις.

Το σίγουρο είναι πως μιας και η Moto Guzzi έκλεισε τα 100 της χρόνια, σίγουρα θα έχει και άλλους τρόπους να τα γιορτάσει, οπότε η πρόταση του Oberdan ίσως να μην είναι και τόσο.. φανταστική.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 07:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon