.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 18:40

Gilera RC900 V2: Από τη φαντασία στην πραγματικότητα;

Μια «βόλτα» στις δίτροχες ιντερνετικές φήμες μας φέρνει μια μοτοσυκλέτα που συνδυάζει την τάση της εποχής –εκείνη των μεγαλo/μεσαίων On/Off- με το κινητήρα που κάποτε έδινε ζωή στο Aprilia Shiver.


Απαρχή του «καπνού» η συνεργασία του ομίλου Piaggio με τον κινεζικό κολοσσό ονόματι Zonghsen, η οποία επιτρέπει στον δεύτερο όχι μόνο τη συνέχεια αρκετών ιταλικών projects, αλλά και την επαναφορά στην παραγωγή του προαναφερθέντος, V2 κινητήρα των 900cc.
Η χρήση του βέβαια πρωτίστως προορίζεται για την πιο premium εκδοχή της κινέζικης μάρκας, δηλαδή της Cyclone αλλά και για μοτοσυκλέτες της Gilera. Γεγονός που αφήνει τη φαντασία να οργιάσει, όπως συνέβη με τον γνωστό σχεδιαστή Oberdan Bezzi.

Έτσι, βλέπουμε το RC900, μια μοτοσυκλέτα με άρωμα Dakar, στο φέρινγκ, τις αναρτήσεις και τα λάστιχα, που αν και απέχει πολύ από την υλοποίηση, σίγουρα δείχνει ένα πιθανό –χωμάτινο- μονοπάτι.

Το μόνο βέβαιο είναι πως πίσω από την φαντασία του Oberdan αλλά και όλων μας, υπάρχει το δύσκολο έργο της Euro5 πραγματικότητας, η οποία έχει προσγειώσει απότομα πολλές φιλόδοξες μοτοσυκλέτες που ποτέ δε βγήκαν στους δρόμους.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 18:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon