.
Κατηγορία Gilera
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 10:26

Gilera - Κι άλλα σχέδια της... αγέννητης «Shiver από την Κίνα»

Μία από τις πιο αγαπητές street μοτοσυκλέτες μπορεί να δει μια δεύτερη ζωή μέσω Κίνας… αλλά ακόμα δεν την έχουμε δει καν.  

Τα σχέδια περί της «ανάστασης» της ιστορικής μάρκας Gilera, μέσω της κινεζικής Zongshen, που συνεργάζεται μεταξύ άλλων και με το Piaggio Group, κυκλοφορούν εδώ και χρόνια, παράλληλα με σχέδια και απεικονίσεις για το πώς θα μπορούσε να είναι, μια τέτοια νέα μοτοσυκλέτα. Τώρα, οι τελευταίες πατέντες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έρχονται με κάποιες αρκετά καθαρές απεικονίσεις, της νέας Gilera «Shiver 900».

Όπως βλέπουμε από τα σχέδια, η δικύλινδη μοτοσυκλέτα έχει μία αρκετά ισορροπημένη και… εύπεπτη, θα λέγαμε, εμφάνιση, ειδικά μέσα σε ένα σκηνικό ολοένα και πιο φουτουριστικών, πιο επιθετικών αλλά και πιο… εξωγήινων μοτοσυκλετών street/naked. Οι ομοιότητες με το Shiver 900 της Aprilia είναι προφανώς πάρα πολλές, με σχεδόν πανομοιότυπα μηχανικά μέρη, πλαίσιο και ουρά. Οι αλλαγές της εμφάνισης περιορίζονται στο εμπρός μέρος, με ένα νέο οριζόντιο προβολέα, ένα ζελατινάκι πάνω από τα όργανα και νέα πλαϊνά καλύμματα ψυγείου, που εκτείνονται μέχρι και το ρεζερβουάρ. Οι κατάσκοποι που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Κίνα, ισχυρίζονται ότι ήδη από το 2022, η Gilera ταυτότητα του μοντέλου μπορεί να επιβεβαιωθεί, με το γνωστό σήμα της εταιρείας να είναι ορατό κάτω από το καμουφλάζ με κολλητική ταινία, στα δοκιμαστικά πρωτότυπα.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το μοντέλο, να έχει την κωδική ονομασία «GLR900» προφανώς κάνοντας μια σύνδεση με το όνομα της Gilera και τον κυβισμό του. Σε επίπεδο επιδόσεων, αναμένεται να δούμε το πολύ 95 ίππους, ένα καθόλου άσχημο νούμερο από δικύλινδρο V2, ο οποίος όμως θα πρέπει να μπορεί να συμμορφωθεί με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων σε όλο τον κόσμο. Τιμολογιακά, μόνο ο χρόνος θα δείξει, αφού παρά το ότι η κατασκευή εντός Κίνας συνεπάγεται χαμηλότερα κόστη, οι τιμές ανά τη υφήλιο διαφέρουν σημαντικά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 10:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon