.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 14:25

Ο Nani Roma δίνει μάχη με την επάρατη νόσο

Ο σπουδαίος 50χρονος Ισπανός αναβάτης έχει διαγνωστεί με καρκίνο από τον Μάρτιο.

Κάτοχος πάμπολλων διακρίσεων σε αγώνες cross-country και enduro, νικητής του Dakar δύο φορές, μια με μοτοσυκλέτα (ΚΤΜ, 2004) και μια με αυτοκίνητο (Mini, 2014), ο γεννημένος το 1972 Nani Roma είναι ένας από τους γνωστότερους Ευρωπαίους αναβάτες με καριέρα που απλώνεται στο μακρινό 1991.

Καθώς συνεχίζει να αγωνίζεται με αυτοκίνητα στο ράλι Dakar, ο Roma διαγνώστηκε στα τέλη Μαρτίου 2022 με καρκίνο στην ουροδόχο κύστη. Όπως ο ίδιος είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ισπανικά ΜΜΕ:

“Αντιμετώπισα τον καρκίνο όπως τον αγώνα, με 200% συγκέντρωση. Όπως στο Dakar, κάνω ό,τι μπορώ για να πάνε όλα καλά, κάνω βέβαια και τα λάθη μου… έπρεπε να έχω κάνει περισσότερες εξετάσεις.

“Είναι δύσκολο για τους γιατρούς μου να καταλάβουν πως έχω την επόμενη καριέρα στο μυαλό μου. Με κοιτούν σκεπτόμενοι πως ‘είναι θανατηφόρα ασθένεια’. Εγώ θέλω ως το τέλος Σεπτέμβρη να αγωνίζομαι, θα είμαι αψεγάδιαστος. Η ομάδα ήδη ετοιμάζει τα πάντα.”

Περιγράφει τον εαυτό του ως “κακό ασθενή”, εκθειάζει τους γιατρούς του για τις προσπάθειες που κάνουν, όχι μόνο γι’ αυτόν, αλλά και γενικότερα μέσα στο απαιτητικό περιβάλλον μιας πανδημίας covid, ενώ δηλώνει πως τελειώνει με τις χημειοθεραπείες και ετοιμάζεται για προετοιμασία ενόψει αγώνων ράλι.

Του ευχόμαστε τα ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του και μακάρι να τον δούμε δυνατό στο επόμενο Dakar με την ομάδα του, BRX Prodrive Hunter.

Πηγή: RAC1

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon