.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 12:28

To Isle of Man TT 2022 θα έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα για πρώτη φορά

Η συνεργασία της τοπικής αρχής του νησιού με την εταιρεία Pozitive Group δεν αφορά τους αγώνες καθαυτούς, αλλά την περιβαλλοντική επιβάρυνσή τους.

Όπως ανακοινώνει η τοπική κυβέρνηση του Isle of Man, η συνέργεια αυτή έχει ως στόχο να εξισορροπήσει το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα του ΤΤ, δηλαδή να δημιουργήσει ωφέλειες στο περιβάλλον ισόποσες με τα καυσαέρια που προβλέπεται να παραχθούν από τους αγώνες και τις μετακινήσεις των θεατών που θα επισκεφθούν το νησί εκείνες τις μέρες.

Συνολικά οι υπολογισμοί καταλήγουν σε ένα αποτύπωμα που εκτιμάται γύρω στους 5,000 τόνους ρύπων που σχετίζονται με τον άνθρακα. Αυτή η μέτρηση έγινε με βάση τα δεδομένα του αγώνα του 2019, ενώ θα επανυπολογιστεί μετά το τέλος του ΤΤ 2022 συμπεριλαμβάνοντας όλα τα δεδομένα των αγώνων, αλλά και τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας 2022 TT Visitor Survey που αφορά στους επισκέπτες του νησιού στη διάρκεια του αγώνα.

Για να αντισταθμιστεί αυτή η ποσότητα αερίων του θερμοκηπίου που αναπόφευκτα θα παράξει το ΤΤ, οι αρχές του νησιού εξετάζουν και μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών, όπως την κατάργηση των πλαστικών μπουκαλιών νερού σε όλο το νησί αντικαθιστώντας τα με αλουμινένια που θα προσφέρονται δωρεάν στους φιλοξενούμενους των ομάδων.

Το επίσημο πρόγραμμα του ΤΤ θα τυπωθεί σε μια μίνιμαλ έκδοση χωρίς καθόλου πλαστικά καλύμματα στο εξωτερικό του, χρησιμοποιώντας χαρτί οικολογικής προέλευσης από το WorldLand Trust και τυπωμένο με μελάνια φυτικής βάσης.

Ο υπουργός Επιχειρηματικότητας του Isle of Man, Dr Alex Allinson MHK, εξηγελι σχετικώς:

“Το πλάνο του νησιού όπως τέθηκε από την κυβέρνησή μας εκφράζει το ευρύτερο όραμά της να χτίσει ένα νησί ασφαλές, ζωντανό και αυτάρκες. Ως η μοναδική χώρα που έχει χαρακτηριστεί ως UNESCO Biosphere, το Isle of Man έχει ήδη επιδείξει την ξεκάθαρη δέσμευσή του να προστατεύει τον κόσμο γύρω μας και τώρα συνάπτουμε στρατηγικές συνεργασίες που θα εξασφαλίσουν αυτή μας τη δέσμευση επεκτείνοντάς τη ακόμη και στους διάσημους αγώνες του ΤΤ. Επιπρόσθετα, δεσμευόμαστε επίσης να ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να πάρουν περιβαλλοντικά θετικές αποφάσεις και να συμπεριφερθούν αναλόγως όσο παραμένουν στη νησί.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon