.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 13:28

Isle of Man TT - R.I.P. Olivier Lavorel

Κατέληξε ο συνεπιβάτης sidecar που είχε τραυματιστεί τον περασμένο Ιούνιο στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας στο Νησί.

Στις 4 Ιουνίου 2022 κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα για την κατηγορία Sidecar Isle of Man TT, το δίδυμο των Γάλλων Cesar Chanal (δεξιά στην κεντρική φωτογραφία) και Olivier Lavorel (αριστερά) έχασε τον έλεγχο του οχήματός του μετά από άλμα στο σημείο Ago's Leap. Συνεπεία του ατυχήματος ο οδηγός του sidecar, Chanal, σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ ο συνεπιβάτης του, Lavorel, είχε μεταφερθεί εσπευσμένα και βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο του Liverpool και, λίγες μέρες αργότερα, στην πατρίδα του για να συνεχιστεί η νοσηλεία του.

Μάλιστα η υπόθεσή τους είχε πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις όταν αποκαλύφθηκε πως η αρχική ανακοίνωση των αρχών για το συμβάν είχε δώσει ανάποδα τα ονόματα, καθώς ο Lavorel είχε ανακηρυχθεί νεκρός και ο Chanal τραυματίας, για να διορθωθεί το λάθος τέσσερεις (!) μέρες αργότερα, όταν ειπώθηκε από το αγγλικό νοσοκομείο πως εκεί είχε γίνει λάθος στην ταυτοποίηση των δύο άτυχων αναβατών.

the sun 1176x588

Δυστυχώς όμως κι αυτό περνά πλέον σε δεύτερη μοίρα, καθώς μετά από πολλούς μήνες νοσηλείας o Lavorel έφυγε χτες, Τρίτη 25/10/2022, και αυτός από τη ζωή στα 35 του χρόνια εξαιτίας των τραυματισμών που είχε αποκομίσει τον Ιούνιο.

Οι δύο Γάλλοι φίλοι και συναθλητές ήταν έμπειροι αγωνιζόμενοι sidecar με πολλούς αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα, μα ήταν πρωτοεμφανιζόμενοι στο Isle of Man TT.

Το φετινό ΤΤ ήταν ένα από τα πιο αιματοβαμμένα των τελευταίων ετών, με έξι αγωνιζόμενους να χάνουν τη ζωή τους, ενώ η κατηγορία των sidercars χτυπήθηκε ιδιαίτερα, καθώς δύο πληρώματα σκοτώθηκαν: πρώτα συνέβη το ατύχημα των Chanel και Lavorel, ενώ λίγες μέρες αργότερα (10/6/2022) την ίδια μοίρα συνάντησαν ο πατέρας και γιος Roger και Bradley Stockton, κατά τραγική σύμπτωση στο ίδιο σημείο της διαδρομής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 13:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon