.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 10:49

Ducati MotoGP 2022 – Κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ομάδων, φουλ για το τρεμπλ

H εργοστασιακή Ducati Lenovo Team εξασφάλισε τον τίτλο Ομάδων MotoGP 2022 χάρη στη νέα εντυπωσιακή νίκη του Pecco Bagnaia στη Sepang.

Μπορεί ο Bagnaia να μην κατάφερε να εξασφαλίσει τον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP στο Mαλαισιανό GP της Sepang, ωστόσο η διαφορά του είναι τέτοια που θα πρέπει να γίνουν σημεία και τέρατα στον τελευταίο αγώνα της Βαλένθια για να τον χάσει.

Πάντως η νίκη του είχε ένα δεύτερο, πολύ θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του, η οποία κατέκτησε και μαθηματικά πλέον τον τίτλο του 2022 στο πρωτάθλημα Ομάδων, γεγονός που υποστηρίχθηκε βαθμολογικά και από την καλή εμφάνιση του Jack Miller, ο οποίος έκλεισε τον αγώνα στην έκτη θέση.

 A9X2963 2 UC449089 High

Έχοντας ήδη πάρει το πρωτάθλημα Κατασκευαστών ήδη από τον αγώνα της Aragon, η Ducati πλέον περιμένει τον 20ό και τελευταίο αγώνα του 2022 στην Ισπανία (4-6 Νοεμβρίου) για να πανηγυρίσει και επίσημα το τρεμπλ, δηλαδή την ταυτόχρονη κατάκτηση των πρωταθλημάτων Αναβατών, Κατασκευαστών και Ομάδων.

72 marco bezzecchi ds 2446.gallery full top fullscreen

Έχει δε ήδη εξασφαλίσει πως ένας δικός της αναβάτης, ο Marco Bezzecchi της ομάδας Mooney VR46 έχει αναδειχθεί με πολύ χαρακτηριστική άνεση ως Rookie της Χρονιάς, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 14 θέση της βαθμολογίας με 106 βαθμούς, μόλις πέντε λιγότερους από τον ομόσταυλό του, Luca Marini.

Η νίκη του Bagnaia στη Μαλαισία ήρθε μετά από μια δυνατή μάχη με τον Enea Bastianini, και ήταν η 70ή της Ducati στην κορυφαία κατηγορία των Grand Prix, σε μια μαγική χρονιά για την ιταλική εταιρεία που της απέφερε συνολικά 31 βάθρα φέτος - και δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon