.
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 19:03

MotoGP 2022, Sepang - Ξανά ρεκόρ και Pole για Martin, δυσμένεια για τους μνηστήρες του Τίτλου

Αντί να δούμε τους διεκδικητές του Πρωταθλήματος να κονταροχτυπιούνται στις κορυφές των χρονομέτρων, είδαμε σήμερα να σχηματίζεται ένα μάλλον απρόσμενο αυριανό grid.

Έτσι, ο δορυφορικός αναβάτης της Ducati, Jorge Martin, θέσπισε και πάλι νέο πίστας, σπάζοντας το φράγμα του 1.58, παίρνοντας και την Pole Position, όπως ακριβώς έπραξε και στο Phillip Island. Δίπλα του θα έχει τον από του χρόνου εργοστασιακά κόκκινο, Enea Bastianini, με την έκπληξη να κάνει και πάλι ο Marc Marquez. Ο Ισπανός πολυπρωταθλητής μπορεί να πέρασε από το Q1, ωστόσο ήδη δείχνει τις προθέσεις –αν όχι τα δόντια του- για το 2023.

sep2.jpg

Η 3η διαφορετική, δορυφορική Ducati, εκείνη του Marco Bezzecchi ανοίγει τη δεύτερη σειρά της αυριανής σχάρας εκκίνησης, έχοντας δίπλα του τον Alex Rins με τα κέφια της νίκης στο Phillip Island να είναι πρόδηλα. Τον 6ο καλύτερο χρόνο της μέρας σημείωσε ο Luca Marini, αφήνοντας πίσω του τον Franco Morbidelli. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha δε θα χαρεί ιδιαίτερα ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα του φέτος, καθώς τον περιμένει ποινή Long Lap ένεκα.. παρακώλυσης αναβατών σε γρήγορο γύρο.

sep3.jpg

Πρώτη Aprilia εκείνη του Maverick Vinales στην 8η θέση του αυριανού grid, μπροστά μάλιστα και από το Francesco Bagnaia που επίσης ήρθε από το Q1. Στη 10η θέση και με πολλά νεύρα λόγω των εμπλοκών στο μηχανισμό για το χαμήλωμα της εκκίνησης, ο Aleix Espargaro που πάλευε σήμερα κυρίως με την RS-GP του.

sep4.jpg

Η έτερη Suzuki του Joan Mir είναι η 11η μοτοσυκλέτα που θα εκκινήσει αύριο, μπροστά μάλιστα από το Fabio Quartararo που κλείνει και τη 12άδα της κορυφής. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα πατώντας εδώ.

Ξεκάθαρα, αύριο θα δούμε έναν –ακόμα πιο- απρόβλεπτο αγώνα. Αφενός η Ducati δεν κρύβει τις οδηγίες της για να βοηθήσει τον Pecco, με τους αναβάτες της Ιταλικής εταιρείας μάλλον να παίζουν «άμυνα» αύριο. Μετά έρχεται ο Fabio, δηλώνοντας πως από τη 12η θέση δεν υπάρχει στρατηγική και θα τα δώσει όλα και ό,τι βγει. Μεταξύ της «συνεννόησης» του πρώτου και του «γιούργια» δεύτερου, ακροβατεί ο Aleix Espargaro που αν νικήσει την απογοήτευση του, ίσως ξαναμπεί στο μάτι των δυο πρώτων.

Αύριο στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος, το σβήσιμο των φώτων στην πίστα της Sepang θα μας δώσει τις απαντήσεις.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 11:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon