.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 16:49

Suzuki – Πρόγραμμα ανακύκλωσης μπαταριών λιθίου

Η Suzuki Motor Corporation ανέπτυξε μια τεχνολογία για να επαναχρησιμοποιεί μικρές μπαταρίες σε φωτιστικά σώματα στους δρόμους της Ιαπωνίας.

Οι μπαταρίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτόν είναι αυτές των ελαφριών ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες συνήθως έχουν ακόμη κάποια διάρκεια ζωής αφότου έχουν πεταχτεί, ακόμη κι αν η ικανότητά τους δεν επαρκεί πλέον για το όχημα για το οποίο είχαν αρχικά σχεδιαστεί.

Η νέα τεχνολογία της Suzuki επιτρέπει σε αυτές τις μπαταρίες να χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση ενέργειας σε κολώνες φωτισμού των δρόμων που τροφοδοτούνται από ηλιακούς συλλέκτες.

Εκτός του ότι ωφελεί το περιβάλλον ανακυκλώνοντας ένα τοξικό απόβλητο, επιπρόσθετα θέτει μια τεχνολογική κατεύθυνση που θα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αξία με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι μπαταρίες λιθίου θα συνεχίσουν να πολλαπλασιάζονται σε πληθυσμό σε ελαφριά ηλεκτρικά οχήματα (όπως λ.χ. τα ποδήλατα) που αναμένεται να κατακλύσουν τις πόλεις της επόμενης δεκαετίας.

Με στόχο την ταχεία ανάπτυξή της, η Suzuki ανακοινώνει πως η τεχνολογία αυτή θα είναι ανοικτά προσβάσιμη στο κοινό ως μέρος της μη-κερδοσκοπικής δραστηριότητάς της για τη διάδοση της τεχνολογίας με στόχο μια ενεργειακά βιώσιμη κοινωνία.

Πηγή: Suzuki

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon