.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 13:25

Pol Tarres & Yamaha Tenere 700 - Ρεκόρ Guinness ανάβασης 6.157 μέτρων στις Άνδεις! - Video

Ο Pol Tarres πέτυχε ένα φανταστικό Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness, σκαρφαλώνοντας με το Yamaha Tenere 700 σε υψόμετρο 6.175 μέτρων στο Cerro Mercedario της οροσειράς των Άνδεων, σε θερμοκρασίες που έφταναν τους -20 βαθμούς Κελσίου, και με την χρήση φιάλης πρόσθετου οξυγόνου!

“Δεν έχω αισθανθεί ξανά τόσο μικρός στη ζωή μου”, είπε ο Pol Tarres για το επικό του ρεκόρ. “Αισθάνεσαι ένα τίποτα. Ξέχασα τα πάντα για το κρύο, τη δίψα, και την πίεση να μην κάνω λάθη. Όμως περισσότερο από εμάς υπέφερε η μοτοσυκλέτα. Δεν πίστευα πως μια μοτοσυκλέτα θα μπορούσε να αντέξει σε τόσο δύσκολες συνθήκες.”

H κορυφή Mercedario είναι η ψηλότερη κορυφή στην Cordillera de la Ramada και η όγδοη ψηλότερη των Άνδεων, σε υψόμετρο 6.720 μέτρων.

Ο Tarres με την ομάδα του, μετέβησαν στην Αργεντινή τον Μάρτιο του 2022, προσπαθώντας να κατακτήσουν την ανωτέρω κορυφή, έχοντας ελάχιστη εμπειρία από τέτοια ύψη, με σύντομη προετοιμασία μόλις τριών μηνών.

Στις 12 Μαρτίου, ο Tarres ξεκίνησε από την κατασκήνωση βάσης των 3.000 μέτρων, διένυσε 10 χιλιόμετρα και κοιμήθηκε στη δεύτερη κατασκήνωση στα 4.500 μέτρα. Στις 14 Μαρτίου, ανέβηκε στο ψηλότερο σημείο που έφτασε ποτέ δικύλινδρη μοτοσυκλέτα, στα 6.156.5 μέτρα.

“Όταν επιτέλους κατάφερα να βρω την ομάδα στον ασύρματο, τους είπα πως δεν μπορούσα να συνεχίσω. Κατάλαβα πως είχαν σταματήσει ακόμα και να αναπνέουν. Δεν με είχαν ακούσει ποτέ να λέω ‘δεν μπορώ’. Το βραχώδες τέρας όμως κατάπιε το πίσω ελαστικό μου, και αυτό ήταν το τέλος.”

“Κουράστηκα από την έλλειψη οξυγόνου, καθώς ανέβαζα τη μοτοσυκλέτα σε αυτό το τείχος. Έκαιγα 2.000 θερμίδες τη μέρα, ενώ πάνω από τα 5.000 μέτρα η θερμοκρασία έπεσε στους 20 βαθμούς υπό το μηδέν! Ίδρωνα και κρύωνα την ίδια στιγμή. Η θέα όμως ήταν μαγική.”

“Οι αλλαγές που κάναμε στη μοτοσυκλέτα ήταν στον stock χάρτη ανάφλεξης, τον οποίο ρυθμίσαμε για χρήση από 5.500-8.000 μέτρα, ενώ κατά τα άλλα αφήσαμε τη μοτοσυκλέτα ως είχε.”

Απολαύστε παρακάτω το βίντεο TERRIBLE 7 από το ρεκόρ του Pol Tarres με το Yamaha Tenere 700.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 13:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon