.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 16:49

Λήστεψε τράπεζα, αγόρασε ZX-10R, συνελήφθη την επόμενη μέρα

Ένας 24χρονος στο Βιετνάμ μάλλον δεν σκέφτηκε και πολύ διεξοδικά το σατανικό του σχέδιο για εύκολο χρήμα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Ιανουαρίου ένας νεαρός μαυροφορεμένος άνδρας εισέβαλλε στο υποκατάστημα της Vietcombank της πόλης Hai Phong στο Βιετνάμ και με την απειλή πιστολιού απέσπασε ποσό μεταξύ 3 και 3.5 δισεκατομμυρίων ντονγκ, δηλαδή κάτι μεταξύ 116,000 και 136,000 ευρώ. Στη συνέχεια έκλεψε τη μοτοσυκλέτα ενός υπαλλήλου και εξαφανίστηκε πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι αρχές.

Οι αναζητήσεις που ακολούθησαν δεν έφεραν κανένα άμεσο αποτέλεσμα, καθώς ο δράστης είχε εξαφανιστεί. Όπως αποδείχθηκε ωστόσο, ο 24χρονος Nguyen Van Nam δεν το είχε σκεφτεί και πολύ καλά το σχέδιό του. Πέρασε το βράδυ της Παρασκευής σε ένα μοτέλ κοντινής πόλης και την επόμενη μέρα μετέβη στην πρωτεύουσα Hanoi. Εκεί το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάει σε μια αντιπροσωπεία Kawasaki και να αγοράσει ένα ολοκαίνουργιο ZX-10R ακουμπώντας μετρητοίς κάτι παραπάνω από 28 χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα ο περήφανος νέος ιδιοκτήτης φωτογραφήθηκε χαμογελαστός και περήφανος κατά την παραλαβή της μοτοσυκλέτας του με τους υπαλλήλους της αντιπροσωπείας, υλικό που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της στο TikTok. Κάπου εκεί τέλειωσαν τα μέλια κι άρχισαν να ζόρια.

Όπως αναφέρει ο Τύπος του Βιετνάμ, ο Van Nam είναι γνώριμη ιντερνετική περσόνα στη χώρα του και αναγνωρίστηκε εύκολα όταν σε διάστημα δύο ημερών οι φωτογραφίες του έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ. Με τις εικόνες της ληστείας να συνοδεύουν τις εκκλήσεις των αρχών για πληροφορίες, ο ίδιος έδωσε τον εαυτό του ποζάροντας χαμογελαστός με τη νέα του superbike μόλις μια μέρα μετά.

Η αστυνομία γρήγορα εντόπισε τον 24χρονο σε ξενοδοχείο, τον συνέλαβε το πρωί της Κυριακής 9 Ιανουαρίου και μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν τα υπόλοιπα κλοπιμαία καθώς και το πιστόλι που χρησιμοποίησε.

Πηγές: MotoSaigon, VietnamNet

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 16:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon