.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 18:00

Kawasaki – Παρουσίασε στην Ιαπωνία το πλάνο ανάπτυξης της

Δόθηκε στη δημοσιότητα η εταιρική παρουσίαση της Kawasaki όπου αναλύονται περιληπτικά τα σχέδιά της για τα επόμενα χρόνια.

Η Kawasaki Heavy Industries διάγει μια περίοδο αναδιοργάνωσης, καθώς πρόσφατα το τμήμα Kawasaki Motors αυτονομήθηκε σε ανεξάρτητη εταιρεία και πλέον θα διαθέτει νέο έμβλημα.

Η παρουσίαση που έγινε στο Τόκυο στις 6 Οκτωβρίου 2021 από τον πρόεδρο της Kawasaki, κ. Hiroshi Ito, μας δίνει μια πιο αναλυτική ματιά σε όσα έχουν το μυαλό τους οι ιθύνοντες της εταιρείας.

kawasaki 09

Σε λίγες λέξεις, το πλάνο προβλέπει:

- Επιθετική επένδυση για αύξηση της παραγωγής
- Προώθηση της ηλεκτροκίνησης
- Έμφαση στην υδρογονοκίνηση
- Συμμαχίες και συνεργασίες με άλλες εταιρείες
- Ανάπτυξη στην εξέλιξη 4τροχων off-road οχημάτων

Αναλυτικότερα, το επενδυτικό κομμάτι έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, καθώς η Kawasaki προέβη σε δύο μεγάλες επενδύσεις. Αφενός την επέκταση του εργοστασίου της στις ΗΠΑ – όπου κατασκευάζεται και το δημοφιλές της SxS, Teryx KRX 1000 eS – για αύξηση της παραγωγικής του ικανότητας, αφετέρου το νεότερο εργοστάσιο στο Μεξικό που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2011, ενώ δεν ξεχνάμε και την πρόσφατη εξαγορά της Bimota.

kawasaki 07

Στη μοτοσυκλέτα, η ανάπτυξη προβλέπεται σε δύο άξονες. Από τη μια μεριά έχουμε τις συμβατικές, βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες που θα συνεχίσουν προς το παρόν να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Kawasaki Motors.

Σύμφωνα με το εξαγγελθέν πλάνο, ως το 2025 η Kawasaki θα παρουσιάζει 16 νέα μοντέλα κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρικών και υβριδικών που σχεδιάζει. Μάλιστα το Akashi δεσμεύτηκε να παρουσιάσει 10 νέα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα μέχρι το 2025! 

Ειδικά στα ηλεκτρικά, έχουμε ήδη δει το πρωτότυπο σπορ μοντέλο της που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή και στον χώρο της παρουσίασης, αλλά εκεί ο κύριος Ito έδειξε να επιμένει ιδιαίτερα σε μια τεχνολογία που δεν έχει βρει ακόμη πρόσφορο έδαφος στα δίτροχα, την υβριδική τεχνολογία υδρογόνου.

kawasaki 03

Στην παρουσίαση εκτέθηκε για πρώτη φορά σε κοινή θέα η πρωτότυπη υβριδική (HEV) μοτοσυκλέτα της, η οποία φαίνεται πως συνδυάζει θερμικό και ηλεκτρικό κινητήρα, με την ενέργεια να παρέχεται από κυψέλες υδρογόνου. Έτσι θα μπορεί να λειτουργεί επιλεκτικά, ως αμιγώς ηλεκτρική στην πόλη, βενζινοκίνητη στο ταξίδι ή με τη συνδρομή και των δύο πηγών ενέργειας για μέγιστη απόδοση στο στροφιλίκι.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, καθώς η Kawasaki έχει ήδη παρουσιάσει τη στρατηγική Rideology που θέλει να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) στην υπηρεσία της ασφαλούς μετακίνησης, τόσο μέσω της αλληλεπίδρασης μοτοσυκλέτας-οδικού δικτύου, όσο και μοτοσυκλέτας-αναβάτη. Αυτή η τεχνολογία αναμένεται να έρθει σύντομα στον δρόμο με τη μορφή έξυπνων ραντάρ, στα πρότυπα αυτών της Bosch, αλλά ενδεχομένως με διευρυμένο ρεπερτόριο ικανοτήτων χάρη στην ΑΙ.

Ανάλογα μεγαλεπίβολα σχέδια έχει η Kawasaki και για τα ATV/UTV/SxS, δηλαδή τα παντός φύσης τετράτροχα οχήματα εκτός δρόμου που είναι εξαιρετικά δημοφιλή σε αγορές όπως των ΗΠΑ ή της Αυστραλίας.

Και εδώ το σχέδιο προβλέπει πολλά νέα μοντέλα την επόμενη πενταετία, με ρυθμό 8 ετησίως, με αρκετά ηλεκτρικά με μπαταρίες ή υβριδικά μεταξύ τους.

kawasaki 02

Τέλος, στον τομέα των συνεργασιών ήρθε μια μικρή έκπληξη, καθώς ο κύριος Ito αναφέρθηκε ευθέως στην KYMCO, ως μια συνεργάτιδα που θα συμβάλλει με τους παραγωγικούς της πόρους στην ανάπτυξη των μελλοντικών off-road τετράτροχων.

Ολόκληρο το βίντεο της παρουσίασης αυτής βρίσκεται στην ιαπωνική ιστοσελίδα της Kawasaki, δυστυχώς όμως μόνο στα ιαπωνικά.

Πηγή φωτογραφιών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 16:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon