.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 12:18

Η Bosch πατεντάρει την κατάργηση του πίσω φρένου!

Η καινοτόμος Γερμανική εταιρεία βρίσκει μια επιπλέον χρήση για το ηλεκτρικό μοτέρ της.

Σύμφωνα με αίτηση που φέρεται να έχει καταθέσει η Bosch, ο ηλεκτροκινητήρας της που τοποθετείται στο κέντρο του πίσω τροχού δικύκλων θα μπορεί να αναλάβει και χρέη φρένου.

Αυτό συνεπάγεται κατάργηση του μηχανισμού του πίσω φρένου, καθώς η πίεση στο λεβιέ του φρένου θα δίνει οδηγία στον ηλεκτρικό κινητήρα να ασκήσει δύναμη πέδησης ηλεκτρομαγνητικά πλέον και όχι μηχανικά ως στα συμβατικά φρένα του σήμερα.

Το προφανές πλεονέκτημα είναι η αφαίρεση από τη σούμα της ζυγαριάς αρκετών εξαρτημάτων – δισκόπλακα, δαγκάνα, υδραυλικό κύκλωμα συν τις εδράσεις όλων αυτών – και φυσικά ένα εξάρτημα λιγότερο στην τακτική συντήρηση του δικύκλου.

Επιπλέον, η μεταφορά της πέδησης στο ηλεκτρικό μοτέρ επιτρέπει τη βέλτιστη συνέργεια φρένου και συστήματος ανάκτησης ενέργειας.

Όσον αφορά στο ABS δε, η Bosch σκοπεύει να ενσωματώσει τη λειτουργία του στο καιτονόμο αυτό πίσω φρένο, καθώς θα συνεργάζεται με το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος αυξομειώνοντας τη δύναμη πέδησης έτσι ώστε να αποφεύγεται σε κάθε περίπτωση μπλοκάρισμα του πίσω τροχού.

Προς το παρόν αυτό αφορά μια εφεύρεση, η οποία έχει προταθεί για πατεντάρισμα από τη Bosch. Το κατά πόσο θα βρεθεί στην παραγωγή και πότε, είναι ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν ακόμη.

Πηγή: Motospia

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 12:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon