.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 16:43

Andromeda Moto - Vegan τεχνικός εξοπλισμός μοτοσυκλέτας, δίχως τη χρήση δέρματος

Η ισπανική εταιρεία Andromeda Moto εξελίσσει και κατασκευάζει προηγμένο τεχνικό εξοπλισμό μοτοσυκλέτας δίχως να χρησιμοποιεί δέρμα, κατάλληλο για Vegan αναβάτες, και όχι μόνο.

Ναι, ο θόρυβος στο marketing γίνεται πρωτίστως για τους Vegan αναβάτες που δεν θέλουν να χρησιμοποιούν δερμάτινα μπουφάν, φόρμες, μπότες και γάντια, όμως η Andromeda Moto υποστηρίζει πειστικά την επιλογή της, αναφέροντας πως τα προηγμένα συνθετικά υλικά προσφέρουν παράλληλα πολύ καλύτερη προστασία από το δέρμα, ενώ είναι και εξαιρετικά ελαφριά.

Η Andromeda Moto χρησιμοποιεί υλικά όπως Superfabric, Kevlar, Keprotec, και Ultra high molecular weight polyethylene (UHMWPE), ήτοι Πολυαιθυλένιο εξαιρετικά υψηλού μοριακού βάρους, ένα υλικό που χρησιμοποιείται και στις στολές αστροναυτών (!), για να δημιουργήσει τον προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό αναβάτη της, ενώ όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της εταιρείας πρόκειται για τη μόνη 100% Vegan εταιρεία εξοπλισμού μοτοσυκλέτας στον κόσμο.

Το design των προϊόντων της Andromeda Moto είναι μινιμαλιστικό και κομψό, ενώ στο site της αναφέρεται επίσης στις λιγότερες επιπτώσεις που έχουν τα συνθετικά υλικά στο περιβάλλον, έναντι του δέρματος, στην κατεργασία του οποίου χρησιμοποιούνται μεγάλες ποσότητες νερού και χημικών.

Σύμφωνα με την Andromeda Moto, για να δημιουργηθεί ένα κιλό επεξεργασμένου δέρματος, απαιτούνται 17.000 λίτρα νερού, ενώ για τα συνθετικά υλικά απαιτούνται μόλις 30 λίτρα! Παράλληλα οι ρύποι CO2 είναι επίσης εξαιρετικά αυξημένοι για το δέρμα, ενώ στην κατεργασία του δέρματος χρησιμοποιείται και χρώμιο, που προκαλεί αλλεργίες. Τα προϊόντα της Andromeda Moto έρχονται με πιστοποίηση OEKO-Tex, που βεβαιώνει πως σε αυτά δεν έχει χρησιμοποιηθεί κανέναν βλαβερό χημικό.

Επιπλέον μην ξεχνάμε πως με τα συνθετικά υλικά αποφεύγεται η σφαγή ζώων για τη χρήση του δέρματος τους.

Πέρα από την αποφυγή της σφαγής ζώων, πέρα από την βιωσιμότητα των συνθετικών υλικών, και το πράσινο αποτύπωμα τους, η Andromeda Moto αναφέρει πως τα προϊόντα της προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από τα δερμάτινα, ενώ έχουν φτιαχτεί ώστε να αντέχουν στον χρόνο.

Σημειώστε πως οι αποστολές από το e-shop της φίρμας γίνονται με πιστοποιητικό DHL GoGreen, με την Andromeda Moto να μηδενίζει τις όποιες εκπομπές αερίων γίνονται για τη μεταφορά των ρούχων από την εταιρεία στον πελάτη.

Η αγωνιστική φόρμα NearX της Andromeda Moto είναι φτιαγμένη από 18 προηγμένα συνθετικά υλικά, ενώ ζυγίζει μόλις 5,5 κιλά έχοντας προστασίες σε 7 σημεία αντί για 3 που έχουν συνήθως οι φόρμες. Προστασίες σε αγκώνες, ώμους, πλάτη, στήθος, γόνατα, μηρούς και κόκκυγα!

Την ίδια στιγμή οι κοινές δερμάτινες φόρμες, με προστασίες σε 3 σημεία ζυγίζουν 5-6 κιλά. Παράλληλα διαθέτει Kevlar και Superfabric σε όλες τις περιοχές που συνήθως υποφέρουν περισσότερο σε μια πτώση.

Η εταιρεία αναφέρει πως η φόρμα NearX δεν χρειάζεται χρόνο για να πάρει τη φόρμα του σώματος του αναβάτη, όπως χρειάζεται με τις δερμάτινες φόρμες, καθώς τα συνθετικά υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πιο ελαστικά και δεν χρειάζονται “στρώσιμο”. Επιπρόσθετα είναι η μόνη φόρμα στον κόσμο που διαθέτει αεραγωγούς τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Η NearX είναι μια tailored-made φόρμα, που σημαίνει πως στέλνετε τις διαστάσεις σας στην εταιρεία, και εκείνη κατασκευάζει τη φόρμα ακριβώς στα μέτρα σας.

Τα προϊόντα της Andromeda Moto δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά, καθώς για παράδειγμα το Neowise jacket κοστίζει 294 ευρώ, τα γάντια Meteor 125 ευρώ, ενώ ακριβή είναι μόνο η φόρμα, λογικό όμως όταν μιλάμε για εξατομικευμένη κατασκευή.

Έτσι, στο site της εταιρείας η φόρμα NearX κοστίζει 1.477 ευρώ, ενώ ο χρόνος παράδοσης φθάνει τις 10 εβδομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Andromeda Moto, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon