.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 11:42

Honda - Πατέντες για Africa Twin με κομπρέσορα!

Εντυπωσιακές πατέντες της Honda έκαναν την εμφάνιση τους στο Motociclismo, στις οποίες βλέπουμε ένα Honda Africa Twin με κομπρέσορα!

Σε αντίθεση με τον κομπρέσορα της Kawasaki, το σύστημα της Honda έχει σχεδιαστεί να επενεργεί από τις χαμηλές κιόλας στροφές, ενω επιπρόσθετα ο έλεγχος του γίνεται από τον κινητήρα και όχι από τα αέρια της εξάτμισης, ώστε να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση στην παροχή δύναμης.

Στις πατέντες ο κομπρέσορας εδράζεται πάνω από το κιβώτιο ταχυτήτων του Africa Twin, περίπου στο ίδιο σημείο με τον κομπρέσορα της Kawasaki, με την εισαγωγή να βρίσκεται στο αριστερό μέρος.

Η Honda χρησιμοποιεί 2 μπεκ για κάθε κύλινδρο για τον ψεκασμό, το πρώτο κάτω από την πεταλούδα του ψεκασμού, το δεύτερο απευθείας στον κύλινδρο (άμεσος ψεκασμός).

Γιατί όμως να τοποθετήσει κομπρέσορα στο Africa Twin η Honda; Πιθανώς για εύκολη αύξηση της δύναμης, δίχως παράλληλη αύξηση κυβισμού, ώστε να μπορεί το Africa να ανεβάσει τους 98 ίππους του, που το 2021 ακούγονται λίγοι απέναντι στον ανταγωνισμό.

Εκτός αν η πατέντα χρησιμοποιεί μεν το Africa, αλλά το σύστημα τοποθετηθεί είτε σε μια ιδιαίτερη έκδοση της μοτοσυκλέτας, είτε σε ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο.

Τέλος, υπάρχει και η πιθανότητα η πατέντα να μην βρει ποτέ τον δρόμο της για την παραγωγή.

Εσάς πώς θα σας φαινόταν ένα Africa Twin με κομπρέσορα; 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon