.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 14:07

FEMA – Οι προτάσεις της στην ΕΕ για την εκπαίδευση των μοτοσυκλετιστών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει τη διαδικασία έκδοση αδειών οδήγησης για δίκυκλα και ζήτησε τη γνώμη της FEMA.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστικών Ενώσεων, FEMA, κλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκφέρει τη γνώμη της για την Οδηγία που επεξεργάζεται προκειμένου να εκσυγχρονίσει και εναρμονίσει σε όλα τα κράτη-μέλη της τη διαδικασία απόκτησης άδειας οδήγησης.

Ο στόχος στο βάθος είναι προφανώς η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των αναλογούμενων απωλειών ανθρώπινων ζωών και η όλη διαδικασία θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση ως τις 21 Μαΐου 2021 – μπορείτε να συνδράμετε με τη γνώμη σας εδώ.

Η θέση της FEMA απλώνεται σε περισσότερα από ένα σημεία αιχμής:

- Το τρέχον σύστημα εξετάζει τις τεχνικές δεξιότητες του αναβάτη μόνο σε συνθήκες χαμηλών ταχυτήτων, γεγονός που η FEMA θεωρεί πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντ΄αυτού προτείνει η εκπαίδευση των υποψηφίων να οδηγεί σε καλλιέργεια της ικανότητάς τους να προβλέπουν επικίνδυνες καταστάσεις πριν αυτές συμβούν και να αναπτύσσουν γρήγορες αντιδράσεις σε απρόβλεπτα συμβάντα. Αυτό, λέει η FEMA, έχει μεγάλο αποτέλεσμα αν ξεκινήσει από τις ηλικίες 12-16 ετών, με σχετικά μαθήματα στα σχολεία, όπως έχει δείξει η εμπειρία της με ανάλογες πρωτοβουλίες στις οποίες έχει συμμετάσχει.

- Οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση και εξέταση συχνά είναι δύσκολες για μικρόσωμους αναβάτες/αναβάτριες και θα έπρεπε να υπάρχει μια σχετική πρόβλεψη στον σχετικό στόλο που να συμπεριλαμβάνει τους πάντες.

- Λύση στο θέμα των μοτοσυκλετιστικών τρέιλερ (ρυμουλκούμενων) που είναι νόμιμα σε κάποιες χώρες της Ε.Ε. και παράνομα σε άλλες.

- Λύση στο θέμα των αναβατών με κάποιας μορφής αναπηρία, οι οποίοι θα πρέπει να μπορούν να εκπαιδευτούν, εξεταστούν και οδηγήσουν νόμιμα εφόσον η μοτοσυκλέτα τους έχει προσαρμοστεί με κατάλληλη διάταξη που τους επιτρέπει πλήρη χειρισμό της.

- Να αναγνωρίζονται οι ψηφιακές άδειες οδήγησης σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

- Να επιβληθεί σε όλην την Ε.Ε. η ισοδυναμία διπλωμάτων Β με ΑΜ και Α1, καθώς η εφαρμογή του μέτρου στην πράξη έχει δείξει πως δεν προκύπτει μεγαλύτερος αριθμός ατυχημάτων, ενώ θα μπορούσε να συμβάλλει δραστικά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Διαβάστε αναλυτικά τις θέσεις της FEMA εδώ.

Πηγή: FEMA

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon