.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 16:57

Norton – Παρουσιάστηκε η νέα της διοίκηση από την TVS, έρχεται νέο V4SS

Η νέα μητρική εταιρεία της Norton ανακοινώνει τα στελέχη που θα αναλάβουν να συνεχίσουν την πορεία ανάπτυξης της αναγεννημένης Αγγλικής εταιρείας.

Η πολύπαθη ιστορία της Νorton Motorcycle Co Ltd πήρε μια ακόμη λάθος στροφή πέρυσι, καθώς η διοίκηση του σύγχρονου αναβιωτή της, Stuart Garner, βρέθηκε μπλεγμένη με οικονομικά σκάνδαλα και μια (ακόμη) χρεωκοπία άρχισε να φαντάζει αναπόφευκτη για την εταιρεία.

Τον Απρίλιο του 2020 ωστόσο η σωτηρία αποβιβάστηκε στο νησί της Αγγλίας με την Ινδική μορφή της TVS, η οποία εξαγόρασε τη Norton και υποσχέθηκε στους υπάρχοντες πελάτες της πως το μέλλον δεν έχει καθόλου σύννεφα.

Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, ο εκτελεστικός διευθυντής της TVS, Sudarshan Venu, παρουσιάζει τα δύο πρόσωπα-κλειδιά που θα συνεχίσουν την πορεία της εταιρείας και πρόκειται για τους Dr Robert Hentschel ως CEO και Vittorio Urciuoli ως τεχνικός διευθυντής της (CTO).

Ο Hentschel παραλαμβάνει τα ηνία από τον John Russell, ο οποίος εκτελούσε χρέη προσωρινού διευθυντή από τη στιγμή της παραίτησης της προηγούμενης δικοίκησης ως σήμερα.

Αμφότεροι προέρχονται από καριέρες στον μηχανοκίνητο χώρο, και οι δυο έχουν προϋπηρεσία στη Lotus, ενώ ο Ιταλός Urciuoli έχει θητεύσει και στην Aprilia Racing.

“Η TVS έχει σχεδιάσει ένα πλάνο για να μεταμορφώσει τη Norton στο μέλλον,” δήλωσε ο Venu. “Η μάρκα θα διατηρήσει τις πηγαίες αξίες της, οι οποίες θα μεταφραστούν με σύγχρονο τρόπο για τους σημερινούς και αυριανούς πελάτες.

“Τους τελευταίους 12 μήνες εξασφαλίσαμε πως η ξεκάθαρη στρατηγική μας για τη μεταμόρφωση της Norton ξεδιπλώνεται με σημαντικές βελτιώσεις στο προϊόν και τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής σε χρόνο-ρεκόρ. Τώρα η Norton είναι έτοιμη να μπει στη νέα φάση του ταξιδιού της.”

Στον χρόνο που μεσολάβησε από την εξαγορά της μάρκας, οι Ινδοί έφτιαξαν μια νέα βάση στο Solihull που συγκεντρώνει το νέο εργοστάσιο, το τμήμα σχεδιασμού, αλλά και όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα τμήματα, όπως αυτά των πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Τώρα το σχέδιο περιλαμβάνει την παρουσίαση του ανανεωμένου V4SS, τη συνέχιση της γκάμας των δικύλινδρων Commando 961 και, ελπίζουμε, την εντατικοποίηση της παραγωγής του νέου δικύλινδρου Atlas.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 17:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon