.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 12:55

Akrapovič Evolution Line 30th Anniversary για Kawasaki ZX-10R – Επετειακή για πολύ λίγους [Βίντεο]

Η Σλοβενική εταιρεία γιορτάζει τα 30 της χρόνια φέτος και επί τη ευκαιρία παρουσιάζει μια ξεχωριστή εξάτμιση για την παγκόσμια πρωταθλήτρια WorldSBK με πολύ εκλεκτικό χαρακτήρα.

Πρόκειται για μια ειδική σειρά που βασίζεται στην Evolution Line και προορίζεται ειδικά για τις Kawasaki ZX-10R και RR. Κατασκευάζεται από κράμα τιτανίου, με το εξωτερικό κάλυμμα (μανίκι) βαμμένο μαύρο και εγχάρακτη αναγραφή του επετειακού της χαρακτήρα, καθώς και τον αύξοντα αριθμό της συγκεκριμένης εξάτμισης.

Αυτός ο τελευταίος έχει ιδιαίτερο ρόλο να επιτελέσει, καθώς μόλις 30 τέτοιες αριθμημένες εξατμίσεις πρόκειται να κατασκευαστούν. Επιπλέον, κάθε εξάτμιση θα συνοδεύεται από πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει τη σπανιότητά της.

Για την Akrapovič η επιλογή μοτοσυκλέτας της Kawasaki για τη δημιουργία αυτής της ξεχωριστής ολόσωμης εξάτμισης δεν ήταν τυχαία, ούτε απλώς αντικατοπτρίζει τη σημερινή της παντοδυναμία στο WorldSBK. Ο λόγος μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, καθώς με την Kawasaki η Akrapovič είχε φτάσει στην κατάκτηση της πρώτης της νίκης στο παγκόσμιο SBK.

Τα τοιχώματα της επετειακής Evolution Line έχουν πάχος μόλις 0.9 mm, οι λαιμοί διαθέτουν ειδική επίστρωση για αυξημένη αντοχή και εσωτερικά χρησιμοποιεί μερικά σπέσιαλ εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται από την Kawasaki Racing Team στα εργοστασιακά WorldSBK αγωνιστικά της.

Το βάρος της συγκεκριμένης ολόσωμης εξάτμισης φτάνει στα 6.6 kg, δηλαδή είναι 56.4% ελαφρύτερο από το αντίστοιχο εργοστασιακό σύστημα.

Τα δε οφέλη του σε απόδοση δεν είναι αμελητέα, καθώς η Akrapovič υπόσχεται κέρδος 11.1 hp στις 8,550 rpm και 1.4 kgm στις 3,600 – εφόσον η χαρτογράφηση της μοτοσυκλέτας βελτιστοποιηθεί για τη συγκεκριμένη εξάτμιση.

Ιστοσελίδα προϊόντος / Eπετειακή ιστοσελίδα 30 χρόνια Akrapovič

Δείτε στη συνέχεια το σύντομο βίντεο της συλλεκτικής επετειακής εξάτμισης και φροντίστε να έχετε τον ήχο δυνατά.

Διαβάστε ακόμη: Αφιέρωμα 30 χρόνια Akrapovič

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon