.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 17:39

Η Honda συγκεντρώνει τις δυνάμεις της στην Ταϊλάνδη

Η συγχώνευση τριών θυγατρικών της υπογραμμίζει τη σημασία που έχει αυτή η χώρα για τη Honda.

Η Ταϊλάνδη διαθέτει την 5η μεγαλύτερη βιομηχανική παραγωγή μοτοσυκλετών παγκοσμίως, με περίπου 2 εκατομμύρια δίκυκλα να κατασκευάζονται στο έδαφός της κάθε χρόνο. Η παραγωγική της εμπειρία την έχει ανάξει σε ένα σημαντικό κέντρο της μοτοσυκλέτας στην Ασία και δεν είναι τυχαίο που 7 κατασκευαστές διαθέτουν εκεί μονάδες παραγωγής: BMW, Ducati, Honda, Kawasaki, Suzuki, Triumph και Yamaha.

Η Honda ανακοινώνει τώρα τη συγχώνευση τριών θυγατρικών εταιρειών της με έδρα στην Ταϊλάνδη. Πρόκειται για τις A.P. Honda Co., Ltd., δηλαδή ουσιαστικά τη Honda Ταϊλάνδης, την Thai Honda Manufacturing Co., Ltd., που ασχολείται με την κατασκεή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, και την HPD Co., Ltd., μια επενδυτική εταιρεία.

Οι τρεις αυτές εταιρείες συνενώνονται σε μία υπό τον γενικό τίτλο “Thai Honda Manufacturing Co., Ltd.”, η επίσημη ίδρυση της οποίας έγινε στις 31 Μαρτίου 2021.

Η Ταϊλανδική Honda ήδη παρήγαγε μεγάλο αριθμό μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων για λογαριασμό της Ιαπωνικής μητρικής, με τα περισσότερα παπιά της εταιρείας να προέρχονται από εκεί, αλλά και μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες.

Η συγκέντρωση όλης της δραστηριότητας σε μια ενιαία εταιρεία προφανώς ξεκινά από πρακτικούς και λογιστικούς λόγους, αντακλά ωστόσο δίχως αμφιβολία τη μεγάλη σημασία που αποκτά η Ταϊλάνδη για τη Honda (και όχι μόνο) καθώς εν γένει οι ταχύτατα αναπτυσσόμενες Ασιατικές αγορές αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στο ενδιαφέρον των κατασκευαστών, ειδικά όσο η Δύση χάνει πωλήσεις.

“Αυτή η συνένωση θα ισχυροποιήσει τη μοτοσυκλετιστική δραστηριότητα της Honda στην Ταϊλάνδη, κάνοντας την εταιρεία πιο άμεση στην ανταπόκρισή της προς τους πελάτες και έτοιμη για τις ανάγκες της μελλοντικής αγοράς,” δήλωσε ο κύριος Masayuki Igarashi, Chief Officer for Regional Operations (Asia & Oceania), Honda Motor Co., Ltd.

Η νέα εταιρεία ξεκινά την πορεία της με τον κύριο Shigeto Kimura στο πηδάλιο, τον πρώην πρόεδρο της A.P. Honda Co.

Πηγή: Global Honda

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube