.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 11:05

O Osamu Suzuki κάνει τόπο στα νιάτα στα… 91 του χρόνια

Η οικογενειοκρατία και ο συγκεντρωτισμός καλά κρατεί και εκτός της ελληνικής επιχειρηματικής πραγματικότητας, με τον ηγέτη της Suzuki Motor Corp., Osamu Suzuki να παραιτείται από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας μετά από… 40 χρόνια στο τιμόνι, σε ηλικία 91 ετών. Θα εκπλαγείτε όμως όταν μάθετε πως ο Osamu, αρχικά ΔΕΝ λεγόταν Suzuki!

O Osamu Suzuki παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου της Suzuki το 2015, σε ηλικία 85 ετών, δίνοντας τη θέση του στον γιο του Toshihiro Suzuki, παρέμεινε όμως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Τώρα, στα 91 του, ο Osamu Suzuki αποφάσισε να αποχωρήσει και από την παραπάνω θέση, τον Ιούνιο του 2021, για να παραμείνει σε συμβουλευτική θέση.

Ο 91χρονος Osamu υπηρέτησε στις θέσεις του Προέδρου, CEO, και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου για 40 χρόνια, ξεκινώντας από το 1978, και έκανε τη Suzuki παγκόσμιο παίχτη, αλλά και κυρίαρχη δύναμη στην κραταιά και τεράστια ινδική αγορά.
«Αποφάσισα να παραχωρήσω τη θέση μου ώστε να προωθήσω ένα μεταβατικό επιχειρηματικό σχέδιο», δήλωσε ο Osamu Suzuki, με την ιαπωνική εταιρεία να ανακοινώνει τους οικονομικούς της στόχους μέχρι το 2025, αλλά και την επέκταση του στόλου των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της.

Ο Osamu Suzuki εισήλθε στην Suzuki Motor Co. όταν παντρεύτηκε την κόρη του τότε Προέδρου, Shunzo Suzuki, υιοθετώντας μάλιστα το οικογενειακό όνομα της γυναίκας του!

Με τον Osamu στο τιμόνι, η Suzuki είδε τις πωλήσεις της να εξαπλασιάζονται από τα περίπου 500 δις. Γιεν το 1980 στα 3 τρις. Γιεν το 2006!

Ο ρόλος του Osamu ήταν κομβικός όταν η Suzuki αποφάσισε να συνεργαστεί με την Maruti Udyuog Ltd, τότε κρατική αυτοκινητοβιομηχανία της Ινδίας, λανσάροντας το 1983 το Maruti 800, ένα επανασχεδιασμένο Suzuki Alto, στην αγορά με τον 2ο μεγαλύτερο πληθυσμό σε παγκόσμια κλίμακα.

Στις επιτυχίες του περιλαμβάνεται και η συμφωνία του 2019 με την Toyota, με στόχο την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, αλλά και η συμφωνία με την Volkswagen AG το 2009, συμφωνία όμως που τερματίστηκε το 2015, μετά από διαφωνίες για την ηγεσία της συνεργασίας.

Πηγή: Japan Times / Φωτογραφία: REUTERS

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon