.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 11:00

Kawasaki – Νέα πατέντα τρίκυκλης μοτοσυκλέτας

Τα νέα σχέδια που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας αφορούν ένα σχέδιο σαφώς πιο ρεαλιστικό από κάθε προηγούμενη σχετική ιδέα της Kawasaki.

Η Kawasaki έχει πολλάκις ασχοληθεί με τις τρίκυκλες μοτοσυκλέτες με ικανότητα να πλαγιάσουν, καθώς έχει καταθέσει αίτηση για πατέντα σε διάφορα σχέδιά της στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ ήδη από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας μας είχε χαρίσει το φουτουριστικό Concept J.

Η πραγματικότητα βέβαια έχει καταγράψει πως αυτή η τεχνολογία προς το παρόν αποτελεί σχεδόν αποκλειστικό προνόμιο των σκούτερ – Piaggio, Peugeot, Yamaha και εσχάτως KYMCO – καθώς ουδείς πλην Yamaha έχει επιχειρήσει να την επεκτείνει σε σε μεγάλες μοτοσυκλέτες όπως η Niken.

Το νέο σχέδιο που βλέπουμε εδώ απο την Kawasaki πάντως έχει μια ιδιαίτερα ρεαλιστική συνιστώσα, καθώς δείχνει πολύ πιο απλό και εύκολο να εφαρμοστεί συγκριτικά με παλιότερες ιδέες της Kawasaki.

Το ενδιαφέρον λοιπόν της εν λόγω πατέντας εστιάζει στον μηχανισμό που αναρτά τους δύο μπροστινούς τροχούς και ο οποίος μοιάζει να έχει τοποθετηθεί σε ένα συνηθισμένο πιρούνι μοτοσυκλέτας. Όλοι λογικά αντιλαμβανόμαστε πόσο πιο ευέλικτο θα είναι ένα τέτοιο σχέδιο που να μπορεί να κουμπώσει σε ένα μπροστινό σύστημα μεταμορφώνοντας δραματικά τον χαρακτήρα του.

Προς το παρόν και αυτή η πατέντα παραμένει μια ιδέα, μια σκέψη που είναι άγνωστο αν ποτέ θα βρεθεί στην παραγωγή. Δείχνει πως θα μπορούσε πάντως να παραχθεί πολύ πιο εύκολα από την προηγούμενη επινόηση της Kawasaki πάνω στο ίδιο θέμα.

Πηγή: Bike Social

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon