.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 17:23

Επανήλθαν δυναμικά τα σενάρια πώλησης της Ducati από τη VW

Πληθαίνουν τα διεθνή δημοσιεύματα για πώληση της Ducati, καθώς μια δήλωση του αφεντικού της Volkswagen ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Στα χρόνια που ακολούθησαν το Dieselgate, ένα σημείο καμπής στην πορεία της Volkswagen (VW), συναντάμε διαρκώς φήμες και πληροφορίες που θέλουν τη Ducati να βλέπει την πόρτα εξόδου από τον Όμιλο, παρότι η ιταλική εταιρεία διάγει μια από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας σε όλα τα επίπεδα: πωλήσεις, πλούσια γκάμα, δυνατή αγωνιστική παρουσία σε όλα τα επίπεδα.

Το 2017 μάλιστα απολαύσαμε ένα μπαράζ ειδήσεων που έστειλαν τη Ducati σε έναν σκασμό διαφορετικούς αγοραστές – από μια θεωρητική σύμπραξη Bajaj-KTM ως το Eicher Group, μητρική της Royal Enfield, καθώς και επενδυτικοί όμιλοι από κάθε γωνιά του πλανήτη φέρονταν να είχουν παρελάσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη VW.

Πριν από περίπου έναν μήνα το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters είχε επαναφέρει δυναμικά το θέμα στο προσκήνιο μεταδίδοντας αποκλειστικές πληροφορίες πως η VW έχει ξεκινήσει νέα προσπάθεια διερεύνησης ενδεχόμενης πώλησης, επεκτείνοντας μάλιστα αυτήν την πρόθεση αυτή και σε άλλες εταιρείες του Ομίλου πλην της Ducati.

Πέρα από τις “αποκλειστικές πληροφορίες” από insiders του Reuters ωστόσο, το αμερικανικό CNBC επανήλθε στο ζήτημα αυτές τις μέρες πατώντας πάνω σε πρόσφατη δήλωση του προέδρου του δικοικητικού συμβουλίου της VW, Herbert Diess.

Η πρότασή του, “δουλεύουμε πάνω στην ιταλική νομική δομή μας”, ήταν αυτή που ξεχώρισε αυτομάτως, καθώς η αναφορά αυτή δεν περιλαμβάνει μόνο τη Ducati, μα και τη Lamborghini και τον σχεδιαστικό οίκο Italdesign.

Το δε σημείο τομής των δύο ιστοριών, Reuters και CNBC, είναι το χρονικό περιθώριο: το ταχύτερο δυνατό, ιδανικά πριν το τέλος του 2020.

Αμφότερα δημοσιεύματα εστιάζουν στην πρόθεση της VW να έχει σύντομα ένα πωλητήριο σε κοινή θέα για όποιον ενδιαφερόμενο.

Πλέον η πρόθεση αυτή του γερμανικού ομίλου έχει μια πιο απτή στόχευση: η VW μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε το πλάνο της να επενδύσει 73 δισεκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη ψηφιακών και ηλεκτρικών τεχνολογιών σε βάθος πενταετίας.

Είμαστε σε αναμονή εξελίξεων, πάντως η αλήθεια είναι πως η συγκυρία θα ήταν εξαιρετική για την πώληση της Ducati τώρα που η εταιρεία πάει πολύ καλά και μόνο ένας κορωνοϊός θα μπορούσε να αλλάξει αυτό το κλίμα.

Πηγές: Reuters, CNBC

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 17:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon