.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 16:01

Πωλείται αγωνιστικό Honda CBR1000RR του αείμνηστου Marco Simoncelli

Τέτοιες μοτοσυκλέτες δεν βγαίνουν κάθε μέρα προς πώληση, ειδικά όταν συνδέονται με παγκοσμίου βεληνεκούς ονόματα.

Ο ιταλικός οίκος Ruote da Sogno (Τροχοί του Ονείρου) βρίσκεται στην περιοχή Reggio Emilia, μεταξύ Μπολόνιας και Μιλάνου στην καρδιά της ιταλικής Motor Valley, και διαθέτει προς πώληση μια εντυπωσιακή συλλογή σπάνιων μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων από το παρελθόν.

Μεταξύ αυτών μια πρόσφατη προσθήκη ξεχωρίζει: μια Honda CBR1000RR του 2011 στα χρώματα της Gresini Racing με τον αριθμό 58 του Marco “SuperSic” Simoncelli, του αξέχαστου Ιταλού αναβάτη που σκοτώθηκε στη διάρκεια του αγώνα MotoGP στη Sepang τον Οκτώβριο του 2011.

Η βαρέως τροποποιημένη μοτοσυκλέτα χρησιμοποιήθηκε άπαξ από τον SuperSic σε μια ιδιωτική δοκιμή το 2011, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε λίγο σε ένα άλλο ιδιωτικό τεστ στη Vallelunga από τον δοκιμαστή της Ducati, Michele Pirro.
Τελευταία φορά που μπήκε στην πίστα ήταν στα χέρια του Scott Redding το 2014, ξανά για ιδιωτικό τεστ στη Jerez de La Frontera.

Ο άφθονος έξτρα εξοπλισμός της δεν αναλύεται διεξοδικά, ωστόσο ήδη από τις φωτογραφίες βλέπουμε έναν σκασμό πανάκριβα κομμάτια από Ohlins, Brembo, πιθανότατα κάμποσα εξαρτήματα από τη λίστα του HRC για το συγκεκριμένο μοντέλο (όπως το ψαλίδι), και διάφορα περιφερειακά όπως ρυθμιζόμενα μαρσπιέ, τιμονόπλακες, διακόπτες κ.ο.κ.

Όλα αυτά, παρέα με το σπανιότερο προσόν που είναι το πέρασμα του αξέχαστου Simoncelli από τη σέλα του, μεταφράζονται σε τιμή πώλησης €48,000.

Ο αγοραστής θα την παραλάβει με πιστοποιητικό γνησιότητας από τη Gresini Racing που βεβαιώνει το ιστορικό της πέραν κάθε αμφιβολίας, ενώ δηλώνεται πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Εύλογο, αν έχει κάνει μόνο τρία ιδιωτικά τεστ και δεν έχει πέσει ποτέ.

Αν ενδιαφέρεστε για αυτή τη μοναδική μοτοσυκλέτα, η Ruote da Sogno δηλώνει πως εξυπηρετεί και πελάτες εξωτερικού.

Δείτε τη (μαζί με αρκετές ακόμη φωτογραφίες) και αποκτήστε τη εδώ

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 16:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon