.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 15:43

Πρόσκληση σε αθλητές για συμμετοχή σε έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η έρευνα πραγματοποιείται από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον επιστημονικό κλάδο της αθλητικής ψυχολογίας και συγκεκριμένα στο ερευνητικό πεδίο της αυτο-ομιλίας των αθλητών.

Η έρευνα εξετάζει τον Ρόλο των Σκέψεων στον Αθλητισμό και σκοπός της είναι:

α) η εξέταση της ψυχομετρικής εγκυρότητας ενός οργάνου μέτρησης της αυτόματης/οργανικής αυτο-ομιλίας των αθλητών και
β) η μελέτη του ρόλου του αθλητικού περιβάλλοντος και της προσωπικότητας των αθλητών στη διαμόρφωση της αυτο-ομιλίας τους.

Αυτο-ομιλία είναι οτιδήποτε λένε οι αθλητές-τριες στον εαυτό τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα, σιωπηρά ή φωναχτά, και μπορεί να συμβαίνει αυθόρμητα ή με πρόθεση προκειμένου να ενισχύσουν την απόδοση τους ή να επιτύχουν κάποιο στόχο τους.

Σημασία της έρευνας

Με δεδομένη τη μεγάλη επιρροή της αυτο-ομιλίας στα συναισθήματα, τη συμπεριφορά, αλλά και την απόδοση των αθλητών, η διερεύνηση του περιεχομένου της και των παραγόντων που την διαμορφουν κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία προγραμμάτων που θα έχουν ως στόχο την προαγωγή της επιθυμητής αυτο-ομιλίας των αθλητών και την αποφυγή της ανεπιθύμητης, επιφέροντας έτσι όχι μόνο τη βελτίωση της αθλητικής τους απόδοσης, αλλά και την προαγωγή της γενικότερης ψυχολογικής τους υγείας/ευεξίας.

Η έρευνα έχει λάβει την απαραίτητη έγκριση από την Eπιτροπή Hθικής και Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Διαδικασία

Η συμμετοχή σας είναι απολύτως εθελοντική. Θα σας ζητηθεί, να συμπληρώσετε ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο, το οποίο διερευνά την προσωπικότητα σας, την αυτο-ομιλία σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα που μόλις ολοκληρώθηκε, καθώς και διάφορες εμπειρίες που έχετε στο άθλημα το οποίο συμμετέχετε. Το ερωτηματολόγιο χρειάζεται να συμπληρωθεί όσο το δυνατό πιο σύντομα από την ολοκλήρωσή της τελευταίας σας προπόνησης ή του τελευταίου σας αγώνα, προκειμένου να θυμάστε όσον το δυνατόν καλύτερα την αυτο-ομιλία που χρησιμοποιήσατε κατά τη διάρκεια τους. Τα ερωτηματολόγιο όπως προ-αναφέρθηκε είναι ανώνυμο και τηρείται πολιτική απορρήτου καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας αλλά και κατά το πέρας αυτής, η οποία δεσμεύει τα μέλη της ερευνητικής ομάδας. Οι απαντήσεις σας είναι απόλυτα εμπιστευτικές. Μόνο τα μέλη της ερευνητικής ομάδας θα έχουν πρόσβαση σε αυτές και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς. Καμία μεμονωμένη πληροφορία σχετικά με οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ή αθλητικό σύλλογο δε θα δημοσιευθεί παρά μόνο τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας.

Για να συμμετάσχετε ακολουθήστε εδώ τον σύνδεσμο για την ιστοσελίδα της έρευνας

Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει διεθνώς αναγνωρισμένα εργαλεία αξιολόγησης κατάλληλα σταθμισμένα στην Ελληνική πραγματικότητα. Η συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου αναμένεται να διαρκέσει 20 λεπτά. Στις ερωτήσεις που καλείστε να απαντήσετε δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις. Έτσι, για την εγκυρότητα των συμπερασμάτων της έρευνας σας παρακαλούμε απαντήστε με απόλυτη ειλικρίνεια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον επιστημονικό Υπεύθυνο της έρευνας: κ. Κομούτο Νικόλαο, Αναπληρωτής Καθηγητής,Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Καρυές, Τρίκαλα, 42100
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ή την κ. Καραμήτρου Αριστέα, Υποψήφια Διδάκτωρ Αθλητικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Καρυές, Τρίκαλα, 42100
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 6975166154

Η συµµετοχή σας είναι πολύτιµη και γι' αυτό µη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους υπευθύνους της έρευνας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και υποστήριξη χρειαστείτε.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 15:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon