Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 10:29

Suzuki - Ετοιμάζει νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα - “My name is Strom. ΣΚΕΤΟ Strom.”

Τον Αύγουστο του 2020 η Suzuki κατέθεσε πατέντες για έναν δικύλινδρο εν σειρά ατμοσφαιρικό κινητήρα, προερχόμενο από το Turbo project της, ενώ από ότι φαίνεται το νέο μοτέρ πιθανώς θα αντικαταστήσει τον αειθαλή V2 κινητήρα που χτυπά στην καρδιά των V-Strom και SV!

Για τον δικύλινδρο turbo κινητήρα της Suzuki σας έχουμε μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Ξεκίνησε ως Recursion Concept, το μακρινό 2013 στα 588 κ.εκ., για να αυξήσει τα κυβικά του στα 700 2 χρόνια αργότερα. Έκτοτε η Suzuki έχει καταθέσει σειρά από πατέντες που δείχνουν πως το project προχωρά, αργά μεν αλλά σταθερά, προς την παραγωγή.

Τώρα όμως φαίνεται πως η εξέλιξη ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα που βασίζεται σε εκείνον του Recursion είναι υπόθεση που έχει λάβει προτεραιότητα για την ιαπωνική εταιρεία.

Βλέπετε, ο V2 των Suzuki V-Strom 650 και SV650 τα έχει τα χρονάκια του, καθώς μετράει περισσότερες από δυο δεκαετίες καριέρας, ενώ ο V2 έχει περισσότερα εξαρτήματα από έναν δικύλινδρο εν σειρά, με τον τελευταίο να μπορεί να σχεδιαστεί σε πιο compact, μαζεμένες διαστάσεις.

Οι νέες πατέντες του κινητήρα που είδαν το φως της δημοσιότητας εστιάζουν στην εισαγωγή του, στο φιλτροκούτι, και στις προσπάθειες να κρατηθούν όσο γίνεται μικρές οι διαστάσεις του.

Με αυτή τη φιλοσοφία, το φιλτροκούτι και το φίλτρο αέρα προσαρμόζονται ακριβώς πάνω από τον κινητήρα, με ασυνήθιστα καμπύλους αυλούς εισαγωγής από τα σώματα ψεκασμού στο φιλτροκούτι.

Αντίθετα με τις προηγούμενες πατέντες, τα νέα έγγραφα δείχνουν το ρεζερβουάρ, τη σέλα και το υποπλαίσιο, και δίνουν μια πιο λεπτομερή εικόνα στο πλαίσιο της μοτοσυκλέτας, που δείχνει υβριδικό, με αλουμινένιο τμήμα στο κάτω μέρος του, εκεί που εδράζεται το ψαλίδι, και με ατσάλινο μπροστινό τμήμα με τον κινητήρα ως φέρων τμήμα του πλαισίου.

Ο νέος κινητήρας έχει ακόμα δρόμο να διανύσει πριν τον δούμε στην παραγωγή, οπότε για την ώρα αναμένουμε να δούμε τον κλασικό V2 στα SV650 & V-Strom 650 να αναβαθμίζεται σε Euro 5 έκδοση.

Θα δούμε άραγε τα V-Strom να μετατρέπονται σε απλά… Strom;! Θα γίνει το SV650… S650; Κάντε λίγη υπομονή, και απολαύστε τον V κινητήρα της Suzuki, μέχρι να έχουμε νεότερες πληροφορίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube