.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 15:06

Suzuki GSX-700T / Recursion – Nέα σχέδια αλλά… πουθενά παραγωγή

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που η Suzuki παρουσίασε μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα και υπερτροφοδότηση στο σαλόνι το Tόκιο, με το όνομα Recursion.

To πρωτότυπο αυτό προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό, αφού επανέφερε την υπερτροφοδότηση στο προσκήνιο των δύο τροχών (το H2 της Kawasaki δεν είχε ακόμη παρουσιαστεί), ενώ η ιδέα μιας ελαφριάς και μικρής sport μοτοσυκλέτας με “μεγάλη” όμως απόδοση, άρεσε και συνεχίζει να αρέσει φυσικά, πολύ.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού το project φάνηκε πως εγκαταλείπεται από την Suzuki, ωστόσο κάποιες “διαρροές” σχεδίων προς κατοχύρωση αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον και αποτέλεσαν ενδείξεις, ότι εκεί στο Hamamatsu, δεν έχουν σταματήσει την εξέλιξη.

Τα σχέδια συνεχίζονταν να διαρρέουν αλλά τελικά, έχουμε φτάσει έξι χρόνια μετά και ακόμα παραμένουμε σε αυτό το στάδιο, με το πιο πρόσφατο νέο για την μοτοσυκλέτα να αφορά και πάλι κάποια σχέδια που κατατέθηκαν προς κατοχύρωση.

Σε αυτά τα νέα σχέδια λοιπόν, βλέπουμε το turbo να έχει τοποθετηθεί σε πολύ κοντινή απόσταση από τις εξαγωγές του κινητήρα, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μικρότερα lag στην λειτουργία του.

Επίσης ο καταλύτης της εξάτμισης έχει μεταφερθεί ακριβώς δίπλα στο turbo, έτσι ώστε να θερμαίνεται και να φτάνει γρήγορα στις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται για την αποτελεσματική λειτουργία του (400+ C).

Μια σημαντική αλλαγή, σε σχέση με τα προηγούμενα σχέδια, είναι ότι τα δυο πλαϊνά στον κινητήρα τοποθετημένα ψυγεία, έχουν πλέον αντικατασταθεί από ένα μεγάλο, στην συνήθη θέση, μπροστά από το μοτέρ.

Η εξέλιξη συνεχίζεται λοιπόν αλλά ας μην βιαστούμε να ενθουσιαστούμε ελπίζοντας σύντομα σε παραγωγή, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί κάτι τέτοιο.


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon