.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 17:18

Kawasaki Z H2 – Το video

Kawasaki Z H2. To πιο ισχυρό και ακραίο Z όλων των εποχών, με τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα των 998 κ.εκ. να αποδίδει 197,1 ίππους και την τεχνολογική του “προίκα” να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Το προωθητικό, επίσημο video του μοντέλου, δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην είναι και αυτό ακραίο. Δεδομένου του ότι στην πολιτικώς ορθή εποχή του “dont try this at home” που ζούμε, απαγορεύονται τα δυναμικά πλάνα σε δημόσιους δρόμους, η Kawasaki “μάντρωσε” το Z H2 σε ένα δυναμόμετρο / αμεμοσήραγγα, όπου και το παρακολουθούμε να προσπαθεί να σπάσει τους ιμάντες – δεσμά που το συγκρατούν, ενώ η περιστροφή της τεράστιας φτερωτής πίσω από την μοτοσυκλέτα είναι μια εύκολα αντιληπτή οπτική αντικατάσταση που παραπέμπει στον κομπρέσορα.

Στο επόμενο πλάνο, το Z H2 έχει αποδεσμευτεί και προηγείται μια έκρηξης που θυμίζει πύρινο τσουνάμι και την οποία θα ζήλευε και ο Michael Bay. Συνεχίζοντας, η μοτοσυκλέτα κάνει γρήγορες γύρες σε μια πίστα (εντάξει αυτό περνάει από την λογοκρισία) και μετά, το βλέπουμε να χώνεται σε ένα βιομηχανικού τύπου υπόστεγο, όπου το υποδέχονται τα υπόλοιπα Ζ της γκάμας, για να φύγουν όλα μαζί, με το H2 να ηγείται της πομπής, αρχηγικά.

Αυτό που δεν καταφέραμε να αναλύσουμε σημειολογικά, είναι η κοπέλα με το ξασμένο μαλλί που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα... θα μπορούσε (λόγω χτενίσματος) να έχει βιώσει την εμπειρία τελικιάσματος του Z H2 από την θέση του συνεπιβάτη, εξ ου και η “φρίκη” στην κουπ. Αλλά αυτό, όπως είπαμε, θα “κοβόταν” από το video, οπότε δηλώνουμε ότι ο συνειρμός είναι αποκλειστικά δικός μας και καθαρά υποθετικός... 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon