.
Κατηγορία Suzuki
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 15:52

Suzuki Turbo Recursion 2016 - Έρχεται νέο V-Strom 600 με 100 ίππους;

Κατατέθηκε η πατέντα του κινητήρα

Λίγους μήνες πριν σας παρουσιάσαμε το Recursion, το Turbo μοντέλο της Suzuki με δικύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 588 κυβικών εκατοστών και υπερτροφοδότηση - turbo, το οποίο παρουσιάστηκε ως concept. Για πρώτη φορά μάλιστα, η Suzuki έδωσε στην δημοσιότητα σχετικές πληροφορίες το 2013, αναφέροντας μάλιστα ότι θα αποδίδει 100 ίππους και ροπή 10,2 χιλιόγραμμων.

Τα νέα είναι πολύ καλά για τους λάτρεις της φίρμας μιας και κατατέθηκε η σχετική πατέντα η οποία αναφέρει πως, "ο κινητήρας είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε το intercooler του turbo να ψύχει τον αέρα που έρχεται από την εισαγωγή, ο οποίος προωθείται στα σώματα ψεκασμού των δύο κυλίνδρων, μέσω ενός ψυγείου. Ενδιάμεσα παρεμβάλλεται ο υπερτροφοδότης ο οποίος υπερσυμπιέζει τον αέρα".

Η πατέντα έχει κατοχυρωθεί σχεδόν ένα μήνα t;vra, και αναφέρεται κυρίως στην δομή του κινητήρα. Ως είθισται, θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς περνάει η χρονιά και πλησιάζουν τα σαλόνια μοτοσυκλετών. Μιας και η πατέντα αφορά στον κινητήρα όμως και μόνο, θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε τοποθετημένο σε ένα νέο V-Strom. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν θα υπάρχει νέο V-Strom για το 2016, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο κινητήρας δεν θα μπει στην παραγωγή σε κάποιο μοντέλο δρόμου, για να ακολουθήσει μετά την πορεία του στα επόμενα μεσαία Adventure της Suzuki. Λέτε;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 23:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Suzuki UH200 ABS Burgman 2015 Νέο Suzuki Address 110 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon