Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 13:18

Energica-Dell’Orto: Ο πρωτότυπος E-Power ηλεκτροκινητήρας ξεκινά τις δοκιμές

Το 2019 σας είχαμε γράψει για την συνεργασία Energica-Dell’Orto με στόχο μια νέα γενιά προσιτών και προηγμένων αστικών ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, ενώ τώρα οι 2 εταιρείες ανακοίνωσαν την έναρξη των δοκιμών του νέου ηλεκτροκινητήρα τους με το όνομα E-Power.

Ο κινητήρας είναι για την ώρα στο πρωτότυπο στάδιο, ενώ οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν στον πάγκο του εργαστηρίου.

Θυμίζουμε πως η Energica Motor Company είναι ο κατασκευαστής της μοτοσυκλέτας Ego Corsa για το ενιαίο ηλεκτρικό κύπελο FIM Enel MotoE, που διεξάγεται -σε υποστηρικτικό ρόλο- στα event του MotoGP. Η συμφωνία μεταξύ Dorna και Energica έχει διάρκεια τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Energica και Dell’Orto ξεκίνησε μέσα από τους παραπάνω αγώνες, με τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες να προμηθεύουν τεράστιο όγκο δεδομένων, μέσω του συστήματος τηλεμετρίας DoDATA της Dell’Orto.

Η γκάμα E-power θα διαθέτει μοντέλα από 2,5 έως 15kW, με επιδόσεις που θα μπορούν να συγκριθούν με δίκυκλα 50-125 κ.εκ. με βενζινοκινητήρες, και με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα.

Η νέα γκάμα ηλεκτρικών δικύκλων των Energica & Dell’Orto θα στοχεύει στην αστική μετακίνηση, ενώ θα μπορεί να φορτιστεί μέσω απλής οικιακής πρίζας.

Η συνεργασία των 2 εταιρειών μεταφράζεται σε ταχύτερη εξέλιξη και απλοποίηση των επιμέρους συστημάτων των ηλεκτρικών δικύκλων.

Πέρα από το E-power project, οι Energica & Dell’Orto επεκτείνουν τη συνεργασία τους μέσω του CEMP project, με χρηματοδότηση από την περιοχή της Λομβαρδίας, για έναν «έξυπνο» και πράσινο κινητήρα.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 13:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube