.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 12:11

Yamaha YZF-R1 Piro Replica - Φόρος τιμής στον Fabrizio Pirovano

Στον τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WorldSBK, η Yamaha τίμησε τον Fabrizio Pirovano, που πέθανε το 2016 από όγκο στο συκώτι, παρουσιάζοντας μια YZF-R1 βαμμένη στα χρώματα της YZF750R του Pirovano, ενώ κατόπιν έβγαλε τη μοτοσυκλέτα σε δημοπρασία, για ενίσχυση της έρευνας κατά του καρκίνου.

Η Yamaha επέλεξε το Circuito Estoril της Πορτογαλίας για να τιμήσει τον Pirovano, καθώς το WorldSBK επέστρεψε εκεί το 2020 μετά από αποχή περισσοτέρων από 25 χρόνια!

Για την ακρίβεια, είκοσι επτά ολόκληρα χρόνια νωρίτερα, το Estoril ήταν για μια ακόμη φορά η πίστα για το φινάλε του WorldSBK, με τον Fabrizio Pirovano να παίρνει εκεί την 10η και τελευταία νίκη του στο Πρωτάθλημα, σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό βρόχινο πρώτο αγώνα.

Τιμώντας την παραπάνω νίκη, η Yamaha δημιούργησε μια σπέσιαλ Piro Replica, η οποία έκανε γύρο τιμής στην πίστα, λίγο πριν το φινάλε του WorldSBK 2020.

Η Piro Replica βασίζεται σε ένα Yamaha R1 του 2020, και είναι βαμμένη σε λευκό και ροζ χρώμα, όπως το YZF 750 SP με το νούμερο #5 με το οποίο νίκησε στο Estoril το 1993 ο Pirovano.

Την Piro Replica οδήγησε ο πρώην Πρωταθλητής GP και αγωνιζόμενος WorldSBK, Alessandro Gramigni, στενός φίλος του Fabrizio, ενώ εκεί βρέθηκε και η οικογένεια του Pirovano.

Τώρα, η Piro Replica R1 θα βγει σε online δημοπρασία, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στο ίδρυμα Fondazione Oncologia Niguarda Onlus που ερευνά θεραπείες απέναντι στον καρκίνο, ίδρυμα που υποστηρίζει η οικογένεια του Fabrizio, από τον θάνατο του.

Μπορείτε να δείτε την πρόοδο της δημοπρασίας, και να "χτυπήσετε" κι εσείς την Piro Replica, ΕΔΩ.

Fabrizio Pirovano – 1960-2016

Ο Fabrizio Pirovano καταγόταν από το Biassono της Λομβαρδίας στην Ιταλία, ενώ ήταν από τους αναβάτες που «εγκαινίασαν» το Πρωτάθλημα WorldSBK. Στην πρώτη χρονιά που συμμετείχε, ο Piro τερμάτισε 2ος στη γενική κατάταξη, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα έφερε και το1990, με 5 νίκες, 2 από τις οποίες στο «σπίτι» του στη Monza. Δυο χρόνια αργότερα έφερε το ίδιο αποτέλεσμα στην ιταλική πίστα, κερδίζοντας το παρατσούκλι «ο βασιλιάς της Monza».

Ο Ιταλός αναβάτης πήρε 10 νίκες στο WorldSBK, με την 10η και τελευταία στο Estoril, όπου ο 33χρονος τότε Pirovano είχε παλέψει σκληρά με τους Giancarlo Falappa και Piergiorgio Bontempi , παίρνοντας μια άξια νίκη. Την ίδια μέρα, ο Pirovano ανέβηκε ξανά στο βάθρο, με μια 3η θέση στον 2ο αγώνα, ενώ συνέχισε για 2 σεζόν ακόμα στο Πρωτάθλημα.

Το 1997 μεταπήδησε στα Supersport, όπου και κέρδισε τον τίτλο την επόμενη χρονιά. Ο βασιλιάς της Monza αποσύρθηκε από τους αγώνες το 2006, και πέθανε το 2016 μετά από μια μακρόχρονη μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 15:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon