.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 11:54

H Energica συμμαχεί με τη Dell’ Orto για νέες, πιο προσιτές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Η λιτή ανακοίνωση των δύο Ιταλικών εταιρειών ανακοινώνει την από κοινού ανάπτυξη μιας νέας κινητήριας μονάδας για ηλεκτρικά δίκυκλα μικρής και μεσαίας απόδοσης.

Η Energica ανήκει στους πρωτοπόρους της Ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, προσφέροντας μια περιορισμένη γκάμα ακριβών και ισχυρών σπορ μοντέλων, όπως η superbike Ego που αποτελεί και την αποκλειστική μοτοσυκλέτα της νεοσύστατης κατηγορίας MotoE του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP.

Αν ωστόσο θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, θα πρέπει να επεκταθεί και σε πιο προσιτά μοντέλα, τόσο από πλευράς τιμής, όσο και επιδόσεων. Καθώς η επόμενη δεκαετία θα σηματοδοτήσει την (υποχρεωτική διά νόμου) στροφή στην ηλεκτροκίνηση, οι εκτιμήσεις βλέπουν μια μεγάλη εισροή μικρών και φτηνών ηλεκτρικών καθημερινών μοτοσυκλετών και σκούτερ από την Ασία – ήδη η Κίνα είναι μακράν η μεγαλύτερη δύναμη στον χώρο, ενώ η Ινδία αναπτύσσεται στην κατεύθυνση αυτή με ραγδαίο ρυθμό.

Προκειμένου να βρει τη θέση της στη διευρυμένη αγορά, η Energica δεν έχει άλλη επιλογή από το να στραφεί και σε μοντέλα που δεν κοστίζουν 25 χιλιάρικα, ούτε αποδίδουν ντε και καλά εκατοντάδες ίππους.

Κάπου εδώ λοιπόν συναντήθηκε με τη Dell’ Orto, τη φημισμένη Ιταλική εταιρεία που κατασκευάζει πρωτίστως συστήματα ψεκασμού και η οποία προφανώς θέλει να επεκταθεί στην υπό ανάπτυξη τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, όπως ακριβώς έχουν κάνει με μεγάλη επιτυχία άλλες παραδοσιακές Ευρωπαϊκές δυνάμεις, όπως η Bosch.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας τους είναι σαφής. Ο στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη τεχνολογικά προηγμένων λύσεων για κατασκευαστές ηλεκτρικών δικύκλων, στηριζόμενη στη δεδομένη τεχνογνωσία της Energica στον χώρο. Μακροπρόθεσμα οι βλέψεις της συνέργειας αυτής δεν είναι μόνο τα αντίστοιχα νέα μοντέλα της Energica, αλλά η παροχή έτοιμων λύσεων για κατασκευαστές από την Ευρώπη, την Κίνα και την Ινδία. Η επιλογή των συγκεκριμένων ασιατικών χωρών δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς η Dell ' Orto διαθέτει ήδη μονάδες παραγωγής σε Κίνα και Ινδία - κάτι που η Energica δεν έχει, περιορισμένη προς το παρόν να λειτουργεί ως "μπουτίκ" εταιρεία στην Ευρώπη που προσπαθεί να επεκταθεί και στις ΗΠΑ.

Κοινώς, οι συνεργάτες θέλουν να πατήσουν στο πετυχημένο μοντέλο της Bosch, τα μοτέρ και συστήματα ηλεκτρονικής διαχείρισης της οποίας πλέον απαντώνται στην πλειοψηφία των νέων ηλεκτρικών μοντέλων που παρουσιάζονται ανά τον κόσμο.

Οι δύο εταιρείες θα συμμετάσχουν ως ισότιμοι συνέταιροι στο νέο σχήμα, με 50% ο καθένας.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 11:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon