.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 13:26

Προς πώληση σπάνια Bimota SB8R σε “πένα” κατάσταση και με... “προίκα”

Αν σας περισσεύουν 23.000 δολάρια, δηλαδή με την τρέχουσα ισοτιμία 20 και κάτι χιλιάδες ευρώ, μπορείτε να τα επενδύσετε αποκτώντας μια πολύ σπάνια Bimota SB8R, η οποία διατίθεται προς πώληση από την Speedart Motorsports στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Πέρα από την πλάκα, η τιμή είναι πολύ καλή για μια μοτοσυκλέτα σαν και αυτή, η οποία είναι σε υπεράριστη κατάσταση, έχει 8.200 χιλιόμετρα στο οδόμετρο και αποτελεί ένα από τα κορυφαία δείγματα της Bimota και της ιταλικής μοτοβιομηχανίας γενικότερα. Η SB8R ήταν ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, ακόμα και για τα δεδομένα της Bimota, με μόλις 150 μονάδες να κατασκευάζονται από το 1999 έως το 2000.

Tην εποχή εκείνη τα V2 superbike ήταν ακόμα πολύ δημοφιλή και η Bimota, που είχε στην παραγωγή από το 1996 το “πολιτικό” μοντέλο SB8K, θέλησε ακόμα μια φορά να κλέψει την παράσταση με κάτι τέρμα εξωτικό και εντυπωσιακό, καλύπτοντας παράλληλα και για τις ανάγκες της homologation, για να τρέξει στο πρωτάθλημα SBK.

Mάλιστα ο Anthony Gobert κατάφερε στην σέλα της racing έκδοσης την τελευταία επίσημη αγωνιστική επιτυχία της εταιρείας, με νίκη στον “βρεγμένο” αγώνα του πρωταθλήματος το 2000, στην πίστα του Philip Island.

Η SB8R έφερε τον V2 κινητήρα της Suzuki από το TL1000R μοντέλο, με αλλαγές και νέο ψεκασμό, φθάνοντας την ισχύ του στους 133 ίππους. Το μοτέρ ήταν πολύ καλό αλλά τις εντυπώσεις φυσικά έκλεβαν τα περιφερειακά και τα υλικά κατασκευής της SB8R.

Υβριδικό πλαίσιο δύο δοκών που συνδύαζε carbon τμήματα και αλουμίνιο, carbon υποπλαίσιο και ξανά carbon διάχυτο στο fairing και σε επί μέρους τμήματα της μοτοσυκλέτας.

Οι αναρτήσεις και τα φρένα ήταν η κορυφή της εποχής, με USD πλήρως ρυθμιζόμενο Paioli 46 χλστ. μπροστά, πλήρως ρυθμιζόμενο Ohlins αμορτισέρ πίσω και φρένα από την κορυφαία “χρυσή” σειρά της brembo.

Τα 23.000 δολάρια λοιπόν δεν είναι πολλά αν σκεφτεί κανείς από τι και πως έχει κατασκευαστεί η μοτοσυκλέτα, την κατάσταση της, καθώς και την σπανιότητα της.

Παράλληλα, μαζί με την SB8R δίνεται και αρκετή “προίκα”, όπως φουλ carbon αγωνιστικό κοστούμι, racing εξατμίσεις της Arrow, έξτρα μονόσελο και ρεζερβουάρ, αγωνιστικό stand και πολλά άλλα.

Αν σας ενδιαφέρει (ναι ok, λέμε τώρα...), ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 01:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon