.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 10:02

Harley-Davidson – Διαφημιστικός πόλεμος με την Indian

Η νέα καμπάνια της Harley-Davidson έρχεται ως απάντηση στην επιθετική πολιτική διαφήμισης της αντιπάλου της.

Στην αγορά των ΗΠΑ η Harley-Davidson εξακολουθεί να βασιλεύει, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η γενικότερη πτώση της εγχώριας αγοράς της και η κακή επίδοση της ίδιας συνδυάζονται με τη διαρκή άνοδο της Indian.

Η τελευταία εδώ και δύο χρόνια απολαμβάνει τη μοναξιά της απόλυτης προσοχής από τον μητρικό της όμιλο, Polaris, αφότου αυτός επέλεξε να αναστείλει τη λειτουργία της Victory εστιάζοντας όλο του το δίτροχο ενδιαφέρον στην Indian με το εξόχως εμπορικό όνομα.

Το λογικό επόμενο βήμα είναι φυσικά μια επιθετική διαφημιστική καμπάνια, η οποία εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ με καταχωρήσεις και άλλα προωθητικό υλικό που βάζει τις μοτοσυκλέτες της H-D κατευθείαν στο στόχαστρο.

Έτσι είδαμε διαφημιστικά κλιπάκια όπου η νέα Indian Challenger κοντράρεται στα ίσια με μια H-D Road Glide Special, τη μια φορά σε σε μια άτυπη drag race, άλλη φορά ρυμουλκώντας μια αυτοκινούμενη καντίνα (δείτε το βίντεο λίγο παρακάτω).

Ε, λογικό δεν είναι να έρθει και η απάντηση; Ορίστε λοιπόν η νέα διαφημιστική καταχώρηση της H-D, η οποία μεταφέρει τη συζήτηση από τις επιδόσεις – όπου στα βίντεο η Indian εμφανίζεται ισχυρότερη – στην ιστορική κληρονομιά με έναν δηκτικότατο τρόπο.

Επιλέγοντας τεχνηέντως να μην αναφέρει το όνομα Indian, εστιάζει σε αυτό της Polaris.

“Ειλικρινά, πέρασες τα νιάτα σου ονειρευόμενος πως μια μέρα θα αποκτήσεις μια Polaris;” ρωτά η διαφήμιση, για να καταλήξει πως η “tow challenge (πρόκληση ρυμούκλησης, προφανώς εννοώντας το βίντεο με την καντίνα) είναι αποδεκτή, κουβαλάμε το βάρος σας εδώ και πολύ καιρό.”

Να υποθέσουμε πως θα έχει κι άλλα επεισόδια η μαρκετινίστικη κόντρα; Προφανέστατα!

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 10:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon