.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 11:12

Στη Γερμανία 81 πόλεις συνυπέγραψαν ψήφισμα κατά των θορυβωδών εξατμίσεων

Το κίνημα ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Κατασκευαστές μοτοσυκλετών να φροντίσουν για πιο ήσυχες μοτοσυκλέτες.

Με κεντρικό σύνθημα “Leiser” (Πιο Ήσυχα) το Initiative Motorradlärm, δηλαδή η Πρωτοβουλία για τον Θόρυβο των Μοτοσυκλετών, συγκέντρωσε τη συμμετοχή 81 επαρχιών, πόλεων και δήμων της Γερμανίας, ζητώντας πιο ήσυχες μοτοσυκλέτες.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το κρατίδιο Baden-Württemberg και στις 13 Φεβρουαρίου οι εκπρόσωποι όλων των περιοχών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία συγκεντρώθηκαν σε μια κοινή διάσκεψη υπό τον υπουργό Μεταφορών Winfried Hermann στη Στουτγκάρδη για να συνυπογράψουν ένα κοινό κείμενο με αιτήματα προς την Ε.Ε. και τους Κατασκευαστές μοτοσυκλετών.

Συνοπτικά, με το κείμενο αυτό ζητείται στο μέλλον οι μοτοσυκλέτες να κατασκευάζονται έτσι ώστε να παράγουν λιγότερο θόρυβο, οι αναβάτες να οδηγούν πιο ήρεμα ώστε επίσης να παράγουν λιγότερο θόρυβο, αλλά και οι αρχές να έχουν περισσότερες δυνατότητες καταπολέμησης των θορυβωδών μοτοσυκλετών.

Επίσης, ζητείται η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου ώστε οι παραβάτες που επιμένουν να παράγουν υπερβολικό θόρυβο να τιμωρούνται με μεγαλύτερα πρόστιμα.

“Οι μοτοσυκλέτες πρέπει να γίνουν πιο ήσυχες και αυτό σημαίνει και στον δρόμο, όχι μόνο στο εργαστήριο και υπό συγκεκριμένες συνθήκες,” εξηγεί ο υπουργός Hermann. “Οι ομοσπονδιακοί κανονισμοί και οι σχετιζόμενες διατάξεις αυτή τη στιγμή εμποδίζουν τις τοπικές αρχές απ’ το να προστατεύσουν αποτελεσματικά τους κατοίκους τους από τις θορυβώδεις μοτοσυκλέτες.”

Η δε δήμαρχος του Baden-Württemberg, Sonja Schuchter, που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην όλη καμπάνια, συνέχισε: “Μας ενώνει ένα κοινό πρόβλημα που δεν μπορεί να επιλυθεί δίχως τη βοήθεια της Ε.Ε., της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, των Κατασκευαστών και των μοτοσυκλετιστών. Ενόσω οι ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών απολαμβάνουν τα τοπία μας, κάποιοι μεμονωμένοι εκτονώνονται εις βάρος των πολιτών και επισκεπτών μας. Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτό με κάθε δυνατό τρόπο.”

Το πλήρες κείμενο αιτημάτων του κινήματος μπορείτε να το βρείτε εδώ (στα Γερμανικά).

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon