.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 17:14

KTM και CF Moto – Το νέο κοινό εργοστάσιο στην Κίνα σε λειτουργία από το 2020

Μια σύμπραξη που εγκαινιάστηκε το 2017 οδεύει προς την απογείωσή της με μια νέα γραμμή παραγωγής που κατασκευάζεται στην Κίνα.

Το 2017 η ΚΤΜ και η CF Moto – αντιπρόσωπος της ΚΤΜ στην Κίνα από το 2011 - ανακοίνωσαν μια σύμπραξη για την κατασκευή μοτοσυκλετών από κοινού. Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, μια νέα γραμμή παραγωγής θα κατασκευαζόταν στην πόλη Hangzhou, περίπου 200 χιλιόμετρα από τη Sanghai στη νότια Κίνα.

Μετά τη θεμελίωση του νέου αυτού εργοστασίου τον Μάρτιο 2018, ξεκίνησε η κατασκευή του και σύμφωνα με το τρέχον πλάνο θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2020, με την παραγωγή να ξεκινά τον Σεπτέμβριο 2020.

KTM CF Moto Joint Venture announced

Πρόκειται για μια κοινοπραξία που αφορά την αγορά της Κίνας και στην οποία η CF Moto διατηρεί το 51%. Οι αρχικές προβλέψεις μιλούν για μια αρχική παραγωγή 50,000 μοτοσυκλετών ετησίως, με ικανότητα επέκτασης στις 100,000 εφόσον χρειαστεί. Δίπλα στο νέο εργοστάσιο η CF Moto διατηρεί άλλη μια δική της γραμμή παραγωγής με ικανότητα κατασκευής 50,000 δικύκλων τον χρόνο.

Στη νέα αυτή μονάδα θα κατασκευάζονται ως 10 διαφορετικά μοντέλα της ΚΤΜ και αυτά δε θα είναι μόνο μικρά και μεσαία, αλλά και μεγαλύτερα. Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών προβλέπει πως η CF Moto θα έχει πρόσβαση σε κινητήρες ΚΤΜ LC8 990 cc (V2) τους οποίους θα χρησιμοποιήσει και σε δικά της μοντέλα μοτοσυκλετών.

Θεωρητικά οι ΚΤΜ που θα κατασκευάζονται εκεί θα προορίζονται αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας, ωστόσο οι μοτοσυκλέτες της CF Moto με τα μοτέρ LC8 θα χρησιμοποιηθούν τόσο για την εγχώρια αγορά, όσο και για εξαγώγιμα μοντέλα, άρα δεν αποκλείεται σε ένα-δυο χρόνια να δούμε και δικύλινδρα V 990 cc από την Κινεζική εταιρεία στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon