.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 14:52

Αποζημίωση 21.5 εκατομμυρίων δολαρίων σε μοτοσυκλετιστή-θύμα τροχαίου!

Στο Λος Άντζελες η δικαστική απόφαση ήταν κόλαφος για τον οδηγό του αυτοκινήτου που προκάλεσε το ατύχημα.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2018 ο Matthew Rada οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα του στον αυτοκινητόδρομο 405 στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ όταν ένα αυτοκίνητο βγήκε απροειδοποίητα από την car pool lane – την τέρμα αριστερή λωρίδα που στην πολιτεία της Καλιφόρνια απευθύνεται αποκλειστικά σε οχήματα με περισσότερους από έναν επιβαίνοντες – και του έκλεισε τον δρόμο.

Ο Rada χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο, εκτινάχτηκε δεξιά, διέσχισε δύο λωρίδες κυκλοφορίας και έπεσε με δύναμη πλευρικά σε κινούμενο φορτηγό, ενώ στη συνέχεια αυτός και η μοτοσυκλέτα του σύρθηκαν στην άσφαλτο. Παρότι φορούσε πλήρη δερμάτινη στολή και εξοπλισμό προστασίας, το χτύπημα τον άφησε με πολλαπλά κατάγματα.

Μετά από δύο μήνες νοσηλείας και κάμποσες εγχειρίσεις, ο Rada είναι ελπίζουμε σε καλή κατάσταση από πλευράς υγείας, ωστόσο ξέρουμε πλέον σίγουρα πως είναι κατά πολύ πλουσιότερος.

Στη δίκη που έγινε στο Los Angeles County Superior Court ο δικαστής του επιδίκασε αποζημίωση 21.5 εκατομμυρίων δολαρίων (19.4 εκατομμύρια ευρώ, με ισοτιμία 10/12/2019) την οποία θα πρέπει να πληρώσουν ο οδηγός του αυτοκινήτου και ο εργοδότης του.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο βρισκόταν στον δρόμο μετά από σέρβις που του είχε γίνει και στο τιμόνι του βρισκόταν ο τεχνικός που εξέταζε αν όλα πάνε καλά μετά τις επισκευές. Το δικαστήριο θεώρησε πως, όχι μόνο έγινε μια επικίνδυνη παράβαση όταν άλλαξε απροειδοποίητα λωρίδα χτυπώντας τον μοτοσυκλετιστή, αλλά δεν είχε καν δικαίωμα να βρίσκεται στην car pool lane εξαρχής, καθώς ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο.

Αν μη τι άλλο, μέσα στην ατυχία του ο Rada είχε την τύχη ένας άλλος μοτοσυκλετιστής που ακολουθούσε να έχει καταγράψει το συμβάν με την GoPro κάμερά του, έτσι στο δικαστήριο δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για τις συνθήκες του ατυχήματος και τον καταλογισμό ευθυνών.

Πηγή

[Προσοχή: το παρακάτω βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες]

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon