.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 12:24

Φόρτιση μπαταριών σε χρόνο ρεκόρ! – Οδεύουμε σε μια λύση για το σημαντικότερο πρόβλημα των e-οχημάτων;

Ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ, εξέλιξε έναν νέο τύπο μπαταρίας (ιόντων λιθίου) του οποίου η φόρτιση διαρκεί 10 λεπτά!

Αν και δεν ξεκαθαρίζεται ότι πρόκειται για πλήρη φόρτιση, οι ερευνητές αναφέρουν ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η μπαταρία τους μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια ικανή να προσδώσει αυτονομία 300 – 480 χιλιομέτρων σε ένα αυτοκίνητο.

Μιλάμε δηλαδή για χρόνο φόρτισης και αυτονομία σε τιμές που κάνουν ρεαλιστικό το σενάριο χρήσης ενός e-οχήματος σε πραγματικές συνθήκες.

Φόρτιση σε αυτούς τους χρόνους ήταν ήδη δυνατή αλλά το πρόβλημα ήταν η ανάπτυξη πολύ υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες καταπονούσαν σε μεγάλο βαθμό την μπαταρία, με αποτέλεσμα να μειώνουν τους κύκλους φόρτισης – εκφόρτισης, σε μόλις 60.

Το επίτευγμα της εν λόγω ερευνητικής ομάδας λοιπόν, ήταν ότι κατάφεραν να κρατήσουν την θερμοκρασία χαμηλά, χωρίς αντίκτυπο στον χρόνο ζωής μιας μπαταρίας, η οποία όχι μόνο μπορεί να φορτίζει σε 10 λεπτά αλλά μπορεί επίσης να το επαναλάβει για 2.500 φορές!

Φυσικά τα νέα αυτά δεν αφορούν μόνο το αυτοκίνητο αλλά και την μοτοσυκλέτα, πόσο μάλλον δε, όταν η ερευνητική ομάδα, αναφέρει ότι οι χρόνοι φόρτισης μπορεί να μειωθούν και άλλο, φθάνοντας τα 5 λεπτά!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon