.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 11:19

Honda - Εντυπωσιακές τεχνολογίες στο 26ο συνέδριο Intelligent Transport Systems

Η Honda έδωσε στη δημοσιότητα μια περίληψη των εντυπωσιακών προηγμένων τεχνολογιών που θα παρουσιάσει στο 26ο συνέδριο Intelligent Transport Systems που θα γίνει στη Σιγκαπούρη, στις 21-25 Οκτωβρίου 2019.

Το συνέδριο Έξυπνων Συστημάτων Μεταφορών δείχνει το μέλλον στις μεταφορές, με θεαματικά συστήματα και τεχνολογίες που προκαλούν θαυμασμό, ακόμα και… ανησυχία.

Οι τεχνολογίες που ετοιμάζεται να παρουσιάσει ο ιαπωνικός κολοσσός στη Σιγκαπούρη για το 2019 θα είναι οι εξής:

Honda Sensing: Συστήματα ασφαλείας και βοήθειας οδηγού (αυτοκινήτου) όπως Collision Mitigation Braking System (CMBS, ήτοι σύστημα αποφυγής συγκρούσεων), Lane Keeping Assist System (LKAS, σύστημα που βοηθάει τον οδηγό να μένει στη λωρίδα του), Road Departure Mitigation system (RDM, σύστημα που ειδοποιεί τον οδηγό όταν αλλάζει λωρίδα) και Adaptive Cruise Control (ACC, σύστημα που κρατάει αποστάσεις από τα άλλα οχήματα, σύστημα που έρχεται σύντομα και στη μοτοσυκλέτα, μέσω KTM / Ducati για την ώρα).

Safe Swarm: Safe Swarm, ήτοι «ασφαλές σμήνος» είναι μια concept τεχνολογία που στόχο έχει να μειώσει / εξαλείψει τις συγκρούσεις, μοιραζόμενη στοιχεία κίνησης με τα υπόλοιπα οχήματα, σύστημα που θα δείξει την αξία του ειδικά σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας, αλλά και στην αποφυγή μποτιλιαρίσματος, καθώς θα κατευθύνει τους οδηγούς σε ανάλογη πορεία!

Υπηρεσία δεδομένων για οχήματα με μπαταρίες Honda Mobile Power Pack: Συλλέγοντας στοιχεία από τη νέα μπαταρία Mobile Power Pack της φίρμας, η υπηρεσία θα παρέχει πληροφορίες μέσω dedicated smartphone app για την κατάσταση της μπαταρίας, αλλά και για το πού θα βρει ο χρήστης άλλες φορτισμένες μπαταρίες για να αλλάξει τις δικές του, σε σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών.

Αντικλεπτικό σύστημα μοτοσυκλετών βασιζόμενο στα επίγεια συστήματα τηλεπικοινωνιών: Χρησιμοποιώντας τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, το σύστημα εντοπίζει μέσω Bluetooth τα κλεμμένα οχήματα, αποστέλλοντας τη θέση τους στο σύστημα. Η Honda έχει ήδη συμμετάσχει σε δοκιμές του συστήματος σε χώρες της Νότιας Αμερικής!

Σύστημα εντοπισμού ηλικιωμένων και παιδιών: Συσκευή που θα βρίσκεται σε οχήματα αλλά και σε φανάρια οδικής κυκλοφορίας θα εντοπίζει μέσω Bluetooth ηλικιωμένους και παιδιά, μέσω αντίστοιχης μικροσυσκευής που θα φέρουν, και θα ειδοποιεί τους συγγενείς για την τοποθεσία τους! Το σύστημα ήδη λειτουργεί στην πόλη Kakogawa της Hyogo στην Ιαπωνία!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon