.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 16:00

ΕΚΟ Ducati Tour - 850 απολαυστικά χιλιόμετρα στη μαγευτική Πελοπόννησο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το EKO DUCATI TOUR, ένα απολαυστικό τριήμερο road-trip 850 χιλιομέτρων για 6 τυχερούς νικητές του διαγωνισμού “ekoracing100”.

Στη μαγευτική Πελοπόννησο, σε μια μοναδική εμπειρία οδήγησης μέσα από γραφικά χωριά, ιστορικά κάστρα, σε ορεινές αλλά και παραθαλάσσιες στριφτερές διαδρομές, τους τυχερούς ταξίδεψαν εντυπωσιακές Ducati Multistrada 950 & 1260, Diavel, Hypermotard, Monster & Scrambler.

Το επίπεδο οδήγησης όλων των νικητών ήταν υψηλό, αφού λίγες ημέρες πριν είχαν παρακολουθήσει με επιτυχία την ημερίδα ασφαλούς οδήγησης του DUCATI RIDERS ACADEMY. Η αναχώρηση έγινε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου από το Ducati Athens, το επίσημο Ducati store της ΚOSMOCAR στην οδό Καλλιρόης 9, στην Αθήνα.

Μετά από σύντομο briefing με περιγραφή της διαδρομής και του ταξιδιού καθώς και τις απαραίτητες οδηγίες για τους κανόνες ασφάλειας, δόθηκε στους συμμετέχοντες ο εξοπλισμός προστασίας DUCATI. Η διαδρομή ήταν προσεκτικά επιλεγμένη ώστε να αναδείξει τόσο τις αρετές της κάθε μοτοσυκλέτας όσο και την ποιότητα της ekoracing100, μίας βενζίνης που προσφέρει αυξημένες επιδόσεις με μεγάλη οικονομία. Για το λόγο αυτό υπήρχε το απαραίτητο rotation ώστε όλοι να γνωρίσουν την κάθε μοτοσυκλέτα και να την οδηγήσουν για ικανό διάστημα και απόσταση ενώ φυσικά ο ανεφοδιασμός έγινε σε πρατήρια καυσίμων της ΕΚΟ.

Μετά την Αθήνα η διαδρομή πέρασε από τη Στυμφαλία, με επίσκεψη στο εκεί Μουσείο Περιβάλλοντος, τη Βυτίνα, για να καταλήξει στο τέλος της ημέρας στο μαγευτικό Ναύπλιο, αφού πρώτα οι αναβάτες είχαν την ευκαιρία να χαρούν τις στροφές του Αχλαδόκαμπου. Την επόμενη μέρα Παράλιο Άστρος και Λεωνίδιο υποδέχθηκαν τους αναβάτες με τις απαστράπτουσες Ducati τους, πριν αυτοί καταλήξουν στον Παραδοσιακό Οικισμό Κοσμάς, σε υψόμετρο 1.150 μ., στις πλαγιές του νοτιοανατολικού Πάρνωνα. Η συγκεκριμένη ανάβαση ήταν ακόμα μία απολαυστική διαδρομή σε έναν ιδιαίτερα στενό δρόμο, με απανωτές κλειστές στροφές και απόκρημνα βράχια να καραδοκούν. Όμως η ακρίβεια στο χειρισμό και η αμεσότητα στην οδήγηση των Ducati ενέπνεε την απαραίτητη σιγουριά.

Επόμενος προορισμός ο γραφικός Μυστράς με το διάσημο κάστρο. Δεύτερη και τελευταία διανυκτέρευση και ξενάγηση στην Καστροπολιτεία το επόμενο πρωί. Αναχώρηση και έναρξη της επιστροφής μέσω του επαρχιακού δρόμου Τρίπολης–Σπάρτης μέσα από καστανιές, ψηλά πεύκα και έλατα που μπλέκουν μαγικά τα κλαδιά τους, δημιουργώντας ένα φυσικό υπόστεγο στον δρόμο, μια μαγευτική εικόνα και ένα μοναδικό τοπίο που καταλήγει στην κεντρική πλατεία με την εκκλησία της, στο χωριό Κολλίνες. Στη συνέχεια Νεμέα, με επίσκεψη και ξενάγηση στους αμπελώνες και στο Οινοποιείο Λαφαζάνη. Κάπου εκεί ξεκίνησε η επιστροφή, με εξίσου δυναμική και ασφαλή οδήγηση στην εθνική, με τελικό προορισμό το Ducati Athens.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon