.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 15:35

Eπιτροπή συνεργασίας μελών της ΕΕ για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας – Συμμετέχει και η Ελλάδα

Δώδεκα κράτη - μέλη της ΕΕ, συμφώνησαν στην συγκρότηση επιτροπής συνεργασίας, αντικείμενο της οποίας θα αποτελεί η από κοινού προσπάθεια για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Οι δρόμοι στην ΕΕ θεωρούνται οι πιο ασφαλείς στον κόσμο (σσ. μάλλον δεν λαμβάνουν υπόψη την Ελλάδα σε αυτό… ), ωστόσο η ετήσια καταγραφή σε θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς, παραμένει σε ψηλά ποσοστά.

Το 2018, 25.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στους ευρωπαϊκούς δρόμους και παρά το ότι ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 21% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2010, είναι μόλις κατά μια ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερος, συγκριτικά με το 2017.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει μια στασιμότητα στην προσπάθεια για ένα ασφαλέστερο οδικό περιβάλλον εντός της ΕΕ, για αυτό και θωρήθηκε απαραίτητη η σύσταση της συγκεκριμένης επιτροπής, στη οποία θα συμμετάσχουν επιστήμονες και καταρτισμένοι στο αντικείμενο αντιπρόσωποι από την Αυστρία, την Βουλγαρία, την Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Λιθουανία, την Ολλανδία,  την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία, την Ισπανία και την Σουηδία.

Οι τομείς στους οποίους θα εστιάσει η εν λόγω επιτροπή είναι οι εξής:

-Μείωση στο ποσοστό παραβάσεων του ορίου ταχύτητας
-Ασφαλέστερες οδικές υποδομές
-Βελτίωση στην ασφάλεια των ευπαθών ομάδων εντός αστικού ιστού (πεζοί και ποδηλάτες)

To χρηματοδοτούμενο από την ΕΚΤ αυτό πρόγραμμα, θα τελεί υπό την διεύθυνση και την εποπτεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ασφάλεια στις Μεταφορές (ΕΤSC).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon