.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 15:44

Honda – Στο μέλλον, οι μοτοσυκλέτες θα “αντιλαμβάνονται” την συναισθηματική μας κατάσταση

Όλο και μεγαλύτερο γίνεται το διασυνδεδεμένο δίκτυο το οποίο καταγράφει την ζωή μας κάθε λεπτό. Που είμαστε, τι κάνουμε, με ποιον είμαστε και άλλα πολλά. Το επόμενο βήμα, του οποίου οι βάσεις ήδη έχουν τεθεί, είναι να καταγράφεται συνεχώς και η συναισθηματική μας κατάσταση.

Πολύ σύντομα θα είναι δυνατό, μέσω του προσωπικού μας δικτύου συσκευών που θα επικοινωνούν μεταξύ τους, να γίνεται αντιληπτό από αυτά, αν είμαστε χαρούμενοι, στεναχωρημένοι, έχουμε νεύρα ή οτιδήποτε άλλο.

Ο τρόπος είναι απλός, ένα AI αλγοριθμικό πρόγραμμα θα αναλύει καθημερινά τα δεδομένα που αφορούν την ζωή μας. Δεν είναι καθόλου δύσκολο! Ένα smartwatch μπορεί να καταγράφει το πότε και πως κοιμηθήκαμε, πότε ξυπνήσαμε καθώς και  τους παλμούς της καρδιάς μας. Ένα smartphone την ένταση της φωνής και ακόμα και ένα smart-ψυγείο, μπορεί να διαγνώσει το πόσο δυνατά κλείσαμε την πόρτα του η ακόμα και τι έχουμε φάει.  

Όλα αυτά τα δεδομένα, θα επεξεργάζονται από το πρόγραμμά και αν για παράδειγμα κοιμηθήκαμε αργά, κάναμε χάλια ύπνο και το πρωί βάλαμε τις φωνές σε ένα τηλεφώνημα, το πόρισμά θα βγαίνει,  χτυπώντας συναγερμό σε όλες το προσωπικό μας διασυνδεδεμένο δίκτυο συσκευών: <Προσοχή, σήμερα ξύπνησε στραβά και έχει νεύρα>

Με βάση αυτό το σενάριο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί επιστημονική φαντασία αλλά κάτι πολύ κοντινό, η Honda κατοχύρωσε σχέδια, που αφορούν την διασύνδεση άλλης μια συνισταμένης σε όλα αυτό, της μοτοσυκλέτας.

Η οποία μοτοσυκλέτα, θα “ενημερώνεται” επίσης για την συναισθηματική μας κατάσταση και αν οι υπόλοιπες συσκευές της στείλουν σήμα ότι έχουμε νεύρα, τότε αυτή θα προσαρμόζεται αναλόγως, ρυθμίζοντας διάφορες συνισταμένες της λειτουργίας της, ώστε να μην μας τσιτώσει περισσότερο αλλά και να μας προφυλάξει στον δρόμο.

Ένα “μαλακός” φωτισμός στην ψηφιακή οθόνη, ένας χάρτης με ήπια απόκριση, ίσως μια αύξηση στη ευαισθησία των αυτόνομων συστημάτων ασφαλείας και τέλος, μιας και όλα θα είναι ηλεκτροκίνητα σε λόγο καιρό, ίσως και να παίζει ambient χαλαρωτική μουσική στο άνοιγμα του γκαζιού.

Καλοδεχούμενη εξέλιξη ή “εφιάλτης”; Όπως και σε κάθε τεχνολογία που αναπτύξαμε, εμείς είμαστε αυτοί που θα καθορίσουμε αν η εφαρμογή της θα έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon