.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 16:48

Αυστηρότερος Κ.Ο.Κ. με βαρύτερες ποινές και μεγαλύτερα πρόστιμα προ των πυλών

Πλησιάζει ο καιρός που θα κατατεθούν στον υπουργό Μεταφορών οι προτάσεις για αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και φαίνεται πως θα σφίξουν τα γάλατα.

Τον τελευταίο χρόνο η ειδησεογραφία σχετικά με τον Κ.Ο.Κ. εστιάζει κυρίως στη νέα μόδα που τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα: τα ηλεκτρικά πατίνια. Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο καθημερινός Τύπος, όταν με το καλό φτάσουν οι προτάσεις των ομάδων εργασίας στον υπουργό, Κώστα Καραμανλή, για να συνταχθεί η σχετική νέα νομοθεσία, αυτές δε θα μένουν μόνο στα πατίνια.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που επικαλούνται οι πολιτικές εφημερίδες μιλούν για αυστηροποίηση των προστίμων και ποινών για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων (και δη των θανατηφόρων).

Έτσι, για τις λεγόμενες σοβαρές και επικίνδυνες παραβάσεις, όπως παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια, προτείνονται βαρύτερα πρόστιμα, αλλά και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η λογική αυτών των προτάσεων είναι να είναι τόσο βαριές οι ποινές που να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

Παράλληλα, θα προωθηθεί στον υπουργό ένα πλήρες πακέτο μέτρων που θα στοχεύουν στη ρύθμιση της εισαγωγής, ενοικίασης και χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών, όπως είχαμε ξαναγράψει πρόσφατα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon