Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 15:17

Αυστηρές ρυθμίσεις για τα ηλεκτρικά πατίνια προτείνει το υπουργείο Μεταφορών

Συστάθηκε επιτροπή για να εξετάσει τη διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των Ελαφριών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το υπουργείο Μεταφορών πρότεινε μια σειρά ρυθμίσεων στη νεοσυσταθείσα αρμοδία επιτροπή που μελετά τη θέσπιση των βασικών κανόνων για την ασφάλεια χρήσης των ΕΠΗΟ.

Αυτά ορίζονται ως οχήματα κινούμενα με ηλεκτροκινητήρα και τα οποία δεν υπάγονται στις διατάξεις του Κ.Ο.Κ., δηλαδή δε βγάζουν πινακίδα και δεν απαιτούν την κατοχή διπλώματος οδήγησης από τον χρήστη. Σε αυτά συγκαταλέγονται τα εσχάτως μοδάτα ηλεκτρικά πατίνια, αλλά και κάθε άλλης μορφή τροχοφόρο ηλεκτρικό όχημα, όπως τροχοπέδιλα (rollers), τροχοσανίδες (skate boards) κλπ.

Η πρώτη πρόταση του υπουργείου αφορά στην ηλικία των χρηστών, η οποία δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των 15 ετών, ή 12 αν συνοδεύονται από ενήλικο.

Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η μεταφορά συνεπιβάτη, ενώ η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική και μάλιστα αυτό θα πρέπει να δένει σταθερά στο κεφάλι.

Η κατηγοριοποίηση των ΕΠΗΟ γίνεται με βάση την τελική τους ταχύτητα. Αυτά που έχουν μέγιστη ταχύτητα τα 6 km/h θεωρούνται ως πεζοί και επιτρέπεται να κυκλοφορούν όπου και αυτοί. Αν η ταχύτητά τους κυμαίνεται μεταξύ 6 και 25 km/h (δηλαδή το όριο των ηλεκτρικά υποβοηθούμενων ποδηλάτων), τότε θα επιτρέπεται να κινούνται στους χώρους που ο Κ.Ο.Κ. προβλέπει για τα ποδήλατα.

Αν υπερβαίνουν τα 25 km/h δεν επιτρέπεται να κινηθούν εκτός των προβλεπόμενων χώρων, με απειλή προστίμου €400.

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτύχει το κάθε όχημα θα πιστοποιείται με ειδικό αυτοκόλλητο σήμα (που δε θα μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς να καταστραφεί) και το οποίο θα πρέπει να αναγράφει τουλάχιστον την επωνυμία, τη μέγιστη ταχύτητά του και τον κωδικό ταυτοποίησης του οχήματος.

Τα παραπάνω αποτελούν τις προτάσεις του υπουργείου για τις άμεσες δράσεις που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια χρήσης των ΕΠΗΟ, ωστόσο υπάρχουν προβλέψεις και για μετέπειτα δράσεις.

Σε δεύτερο χρόνο, λοιπόν, το υπουργείο προβλέπει τη ανάγκη ρύθμισης της σήμανσης CE των ΕΠΗΟ και την λεπτομερέστερη εποπτεία της αγοράς αυτής. Αυτή θα ρυθμιστεί με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 15:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube